Υπογράφει και η Συρία τη συμφωνία του Παρισιού: Εκτός... κλίματος μόνο οι ΗΠΑ του Τραμπ

Υπογράφει και η Συρία τη συμφωνία του Παρισιού: Εκτός... κλίματος μόνο οι ΗΠΑ του Τραμπ

Αξιωματούχος της Δαμασκού δήλωσε στη Βόννη της Γερμανίας ότι οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν «το συντομότερο δυνατό»

Υπογράφει και η Συρία τη συμφωνία του Παρισιού: Εκτός... κλίματος μόνο οι ΗΠΑ του Τραμπ
Την πρόθεσή της να υπογράψει και να αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2015, γνωστοποίησε η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Στην περίπτωση που το καθεστώς του Σύρου ηγέτη κάνει πράξη τις εξαγγελίες της, εκτός... κλίματος θα μείνουν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες εμμένουν στην απόφασή τους να απέχουν, ζητώντας αλλαγή των συμφωνιών, υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων.

Οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν βάλει την υπογραφή τους στο σύμφωνο για το Κλίμα, είναι η Συρία και οι ΗΠΑ. Αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε στη σύσκεψη για τα οικονομικά της κλιματικής συμφωνίας, που διεξάγεται στη Βόννη της Γερμανίας, ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα συνυπογράψει και θα ενεργοποιηθεί με όλες τις δυνάμεις της στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη και την επιβράδυνση των ραγδαίων -όπως αποδεικνύονται- κλιματικών αλλαγών.

Οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 2015, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Με την αλλαγή στην αμερικανική ηγεσία και την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, η Ουάσιγκτον άλλαξε στάση, ζητώντας νέα συμφωνία και αποσύροντας την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης ως «καταστροφική» για την αμερικανική οικονομία και τον λαό της.

Ο αξιωματούχος από τη Δαμασκό δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τους τελικούς όρους που θα κληθεί να εκπληρώσει η Συρία, με δεδομένη και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά τον πολύχρονο εμφύλιο πόλεμο και την παρουσία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, θα ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό», καθώς αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Άσαντ.
Κλείσιμο

Η τελευταία χώρα που έβαλε την υπογραφή τους τον περασμένο μήνα ήταν η Νικαράγουα. Οι ΗΠΑ εμμένουν στη στάση της άρνησης, παρ' ότι επί ημερών Ομπάμα ήταν από τις πρώτες που υπέγραψαν το Σύμφωνο του Παρισιού για το Κλίμα. Ωστόσο, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η δεδομένη πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, συμπεριλαμβανομένου και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι πιθανόν να επιφέρει μεγάλες ανατροπές στο παγκόσμιο status quo, ικανές να διασαλεύσουν την παγκόσμια σταθερότητα και να οδηγήσουν σε συγκρούσεις ακόμη και στρατιωτικής φύσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης