Μακελειό στο Τέξας: 26 νεκροί σε μία κοινότητα με λιγότερους από 900 κατοίκους

Μακελειό στο Τέξας: 26 νεκροί σε μία κοινότητα με λιγότερους από 900 κατοίκους

Ανάμεσα στα θύματα η 14χρονη κόρη του πάστορα της Εκκλησίας Βαπτιστών 

Μακελειό στο Τέξας: 26 νεκροί σε μία κοινότητα με λιγότερους από 900 κατοίκους
Στις 11:20 το πρωί της Κυριακής (19:20 ώρα Ελλάδας), ένας λευκός άντρας ντυμένος στα μαύρα και κραδαίνοντας ένα τουφέκι έβαψε με αίμα την Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς,
μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας. Εισβάλλοντας στην εκκλησία άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τα θύματά του, από πέντε έως 72 ετών. Ο ίδιος ετράπη σε φυγή και βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης είναι νεκρός αφού δέχθηκε πυρά από έναν κάτοικο της περιοχής. 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας, ανέφερε η οικογένεια του ιερωμένου σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η δολοφονία της έφηβης συγκλονίζει...

Κλείσιμο
Ο πατέρας της, πάστορας Φρανκ Πόμεροι, απουσίαζε την ώρα που διαπράχθηκε η επίθεση. Ο πάστορας μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του για τον χαμό του παιδιού του, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC: «Ήταν ένα θαυμάσιο, ένα ιδιαίτερο παιδί».

Η 14χρονη Άναμπελ, κόρη του πάστορα, που έπεσε νεκρή από τα πυρά του Κέλεϊ

    
Η Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών που βάφτηκε με το αίμα πιστών είναι μία από τις δύο εκκλησίες του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας κοινότητας με λιγότερους από 900 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του 2010.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η πόλη έχει δύο βενζινάδικα και ένα πολυκατάστημα «Dollar General». Το ισόγειο κτίριο της εκκλησίας, βαμμένο λευκό, έχει ένα μικρό κωδωνοστάσιο και μόνο μια είσοδο και έξοδο. 

Επανέρχεται ο διάλογος για το ζήτημα της οπλοκατοχής

Παρά το ότι ο διάλογος για τον έλεγχο των όπλων ανακινείται κάθε φορά που διαπράττεται μια τέτοια μαζική σφαγή, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, κυρίως εξαιτίας των αποτρεπτικών κινήσεων του πανίσχυρου λόμπι των όπλων, της NRA. Η νέα σφαγή καταγράφηκε μόλις πέντε εβδομάδες έπειτα από εκείνη στο Λας Βέγκας, που είχε 58 νεκρούς- την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία- κι αναζωπυρώνει για άλλη μια φορά τον διάλογο για το ζήτημα της οπλοκατοχής στη χώρα. Κάθε χρόνο καταγράφονται στις ΗΠΑ πάνω από 33.000 θάνατοι που οφείλονται σε πυροβόλα όπλα -συμπεριλαμβανομένων 22.000 αυτοκτονιών- σύμφωνα με ο υπουργείο Εσωτερικών. 
Παρόμοιο αιματηρό επεισόδιο και το 2015

Η σφαγή στο Τέξας δεν είναι η πρώτη που διαπράχθηκε μέσα σε έναν χώρο λατρείας στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Πριν από δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2015 ο Ντίλαν Ρουφ, ένας νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, σκότωσε εννιά μαύρους πιστούς μέσα σε μια εκκλησία στο Τσάρλστον της Νότιας Καρολίνας, πόλη-σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της σκλαβιάς. Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή τον Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης