Νότια Κορέα: Κυρώσεις σε 18 στελέχη τραπεζών της Βόρειας Κορέας

Νότια Κορέα: Κυρώσεις σε 18 στελέχη τραπεζών της Βόρειας Κορέας

«Είναι όλοι τους άνθρωποι που εργάζονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βόρειας Κορέας, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη», διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος

Νότια Κορέα: Κυρώσεις σε 18 στελέχη τραπεζών της Βόρειας Κορέας
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέβαλε μονομερώς κυρώσεις σε 18 Βορειοκορεάτες, στελέχη πέντε τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας τους, απαγορεύοντας οποιαδήποτε επιχειρηματική συναλλαγή Νοτιοκορεατών με τα πρόσωπα αυτά, εντός των ορίων της προσπάθειας της διεθνούς κοινότητας να μειώσει τις ανεπίσημες ή/και παράνομες ροές χρήματος προς την Πιονγκγιάνγκ.

Τα 18 πρόσωπα τα οποία στοχοθετήθηκαν εργάζονται για πιστωτικά ιδρύματα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Είναι όλοι τους άνθρωποι που εργάζονται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βόρειας Κορέας, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη», διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος ο οποίος συμμετείχε άμεσα στη διαδικασία, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη (τραπεζών) που συνδέονται με τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων καθώς και τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εξασφαλίσει ξένο συνάλλαγμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν φθάσει στη Σεούλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία. Ο Τραμπ αναμένεται να συζητήσει εκτενώς για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας με κορυφαία στελέχη της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης.

Ερωτηθέντες για τη χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνει η ανακοίνωση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι συνδέεται με την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου.
Παρά την ανακοίνωση της επιβολής των κυρώσεων, η εφαρμογή τους δεν αναμένεται να έχει παρά οριακή επίπτωση, αν έχει κάποια, στα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ. Όλες οι εμπορικές και χρηματοοικονομικές ανταλλαγές των δύο κρατών εξάλλου διακόπηκαν από τον Μάιο του 2010, όταν ένα νοτιοκορεάτικο πολεμικό καταγγέλθηκε ότι δέχθηκε επίθεση με βορειοκορεατική τορπίλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα 14 από τα 18 στελέχη πέντε τραπεζών που κατονομάζονται έχουν την έδρα τους στην Κίνα, δύο στη Λιβύη και δύο στη Ρωσία.

Λαμβανομένης υπόψη της σημερινής ανακοίνωσης, η Νότια Κορέα επιβάλλει κυρώσεις σε 97 πολίτες της Βόρειας Κορέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης