Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώθηκε το Μπολσόι έπειτα από απειλή για βόμβα

Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώθηκε το Μπολσόι έπειτα από απειλή για βόμβα

700 θεατές απομακρύνθηκαν από το θέατρο λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση - Εκκενώθηκαν αντίστοιχα πολυκατάστημα και ξενοδοχείο στην Κόκκινη Πλατεία 

Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώθηκε το Μπολσόι έπειτα από απειλή για βόμβα
Εκκενώθηκε το διάσημο θέατρο Μπολσόι στην Μόσχα μετά από σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων για βόμβες σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκκενώθηκαν ακόμη το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο Metropol στην Κόκκινη Πλατεία.

Εκατοντάδες θεατές του θεάτρου απομακρύνθηκαν από το χώρο με το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο αξιωματικούς, ανέφερε ότι 700 θεατές εγκατέλειψαν το θέατρο, ενώ αντικρουόμενες πληροφορίες μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο ακόμη και για 3.500.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η εκκένωση του Μπολσόι ανακοινώθηκε πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη παράσταση. 

Το Ria Novosti, επικαλούμενο αστυνομική πηγή μετέδωσε ότι περίπου 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν από το πολυκατάστημα GUM και το ξενοδοχείο. 


Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο γύρω από το θέατρο και από το εμπορικό κέντρο.

Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα των υπευθύνων και ότι πρόκειται για τέσσερις ρώσους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν "συνεργούς" εντός της Ρωσίας.

Ένα μπαράζ ανώνυμων τηλεφωνημάτων είχε προκαλέσει πανικό σε πολυκαταστήματα, σταθμούς τρένων και δημόσια κτίρια στη Ρωσία τους προηγούμενους δύο μήνες. Ωστόσο, αποδείχθηκαν φάρσες και δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.  

Εικόνα από την επιχείρηση εκκένωσης του εμπορικού κέντρου (Twitter)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης