TripAdvisor: Διέγραφε επανειλημμένα ανάρτηση χρήστη που υποστήριζε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών

TripAdvisor: Διέγραφε επανειλημμένα ανάρτηση χρήστη που υποστήριζε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Η Kristie Love είναι μία από τους πολλούς χρήστες που τα σχόλια τους έχουν διαγραφεί, καθώς το περιεχόμενο θεωρείται ακατάλληλο για την φιλική προς την οικογένεια ιστοσελίδα

TripAdvisor: Διέγραφε επανειλημμένα ανάρτηση χρήστη που υποστήριζε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών
O μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος, TripAdvisor, προέβη σε δημόσια συγνώμη σε έναν από τους χρήστες του, έπειτα την επανειλημμένη διαγραφή της ανάρτησης του, στην οποία υποστήριζε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ως απάντηση σε ένα άρθρο της εφημερίδας Milwaukee Journal Sentinel -το οποίο κατηγορεί την εταιρεία ότι διέγραφε επανειλημμένα ανάρτηση χρήστη που αναφερόταν σε βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια διακοπών- το TripAdvisor ζήτησε συγγνώμη για την ενέργεια του αυτή, προσθέτοντας: 

«Φοβόμαστε ότι αυτό το θύμα αντιμετώπισε αυτή την επίθεση στις διακοπές της στο Μεξικό, και ότι και άλλοι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν το συμβάν αυτό».

Κλείσιμο
Η 35χρονη, Kristie Love, έπεσε θύμα βιασμού, πριν από επτά χρόνια, στο Μεξικό.

Έπειτα από τις νόμιμες διαδικασίες τις οποίες και ακολούθησε, αποφάσισε να δημοσιεύσει την ιστορία της στη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα, προκειμένου να προειδοποιήσει και άλλους ταξιδιώτες.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να δημοσιεύσω την ιστορία μου στο TripAdvisor. Γι' αυτό και δημοσίευσα την ιστορία μου και προφανώς είχε τεράστια ανταπόκριση. Κάθε μέρα διαγραφόταν και την επόμενη μέρα που πήγαινα να την ξανα-ανεβάσω, διαγραφόταν και πάλι».

Σύμφωνα με το περιοδικό Sentinel, η Kristie Love είναι μία από τους πολλούς χρήστες που τα σχόλια τους έχουν διαγραφεί, καθώς το περιεχόμενο θεωρείται ακατάλληλο για την φιλική προς την οικογένεια ιστοσελίδα.

Η 35χρονη και μητέρα δύο παιδιών ανέφερε ότι το 2010 βιάστηκε από ένα φύλακα, ενώ έκανε διακοπές στο θέρετρο Iberostar στη Riviera Maya του Μεξικού. 

Όταν προσπάθησε να αναφέρει το περιστατικό στη διεύθυνση, οι ίδιοι, σύμφωνα με την 35χρονη, αρνήθηκαν να καλέσουν την αστυνομία, αλλά την ενθάρρυναν να πάει στο νοσοκομείο.



Tο θέρετρο Iberostar

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε ότι το θέρετρο Iberostar αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις έρευνες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν είχαν καμία αναφορά για το τι συνέβη. ενώ δεν παρέλειψαν να την απειλήσουν μέχρι και με μήνυση.

Η Love υποστήριξε ότι τα σχόλια «την προειδοποιούσαν» ότι η ανάρτηση της πρόκειται να διαγραφεί, ενώ έπειτα από τις καθημερινές προσπάθειες να ξανα-δημοσιοποιήσει την ιστορία της, τελικά το TripAdvisor μπλόκαρε τη διεύθυνση IP της.

Έπειτα από ένα χρόνο από το βιασμό της Kristie Love, άλλη μία 19χρονη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού στο ίδιο θέρετρο και από τον ίδιο φύλακα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της, ενώ το το 2015 μία τρίτη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού στο ίδιο ακριβώς μέρος.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι αν το σχόλιο της Love δεν είχε διαγραφεί από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα, ίσως και να γνώριζε και να μην επισκεπτόταν ποτέ αυτό το μέρος.

Έπειτα από όλα αυτά τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, το TripAdvisor αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη και να αναδημοσιεύσει την ανάρτηση της Kristie Love, επτά χρόνια αργότερα.

Η εταιρία μάλιστα ανέφερε ότι αν η δημοσίευση της Love γινόταν τώρα, δε θα την είχαν διαγράψει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Sentinel, παρ' όλο που τον ίδιο μήνα, ο ιστότοπος αναδημοσίευσε την ανάρτηση της, μία παρόμοια προειδοποίηση ενός άντρας από τη Βοστώνη που βρέθηκε ναρκωμένος στην ίδια περιοχή του Μεξικού, δε δημοσιεύθηκε ποτέ.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης