Ποιος «ενέπνευσε» τους τζιχαντιστές να πέφτουν με οχήματα πάνω στο πλήθος

Ποιος «ενέπνευσε» τους τζιχαντιστές να πέφτουν με οχήματα πάνω στο πλήθος

Ισλαμιστές τρομοκράτες στα παλαιστινιακά εδάφη άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για να σκοτώνουν Ισραηλινούς λίγο πριν την εκπνοή του 2014 - Ακολούθησε η πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2015

Ποιος «ενέπνευσε» τους τζιχαντιστές να πέφτουν με οχήματα πάνω στο πλήθος
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες στη Δύση, όπως επιβεβαιώνει και έρευνα του αμερικανικού ιδρύματος "Daily News Caller News Foundation".

Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν οχήματα ως «φονικά όπλα» από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όμως η τακτική αυτή κέρδισε έδαφος βλέποντας την αποτελεσματικότητα που είχε η εφαρμογή της από Παλαιστίνιους τζιχαντιστές.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες στα παλαιστινιακά εδάφη άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο για να σκοτώνουν Ισραηλινούς λίγο πριν την εκπνοή του 2014. 

Κλείσιμο
Αλλά και η τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" στην Αραβική Χερσόνησο ενθάρρυνε την τακτική το 2010 γράφοντας σε μηνύματά της: «...Πηγαίνετε στις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες ... Η ιδανική τοποθεσία είναι ένα μέρος όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός πεζών και ο μικρότερος αριθμός οχημάτων».

Το Ισλαμικό Κράτος υιοθέτησε γρήγορα την τακτική αυτή μετά την ίδρυσή του το 2014 και άρχισε να ενθαρρύνει τέτοιες επιθέσεις με επιτυχία στη Δύση. Η πρώτη ανάλογη επίθεση των τζιχαντιστών σημειώθηκε το 2015 την ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένας Τυνήσιος, «στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε με φορτηγό πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 84 ανθρώπους.

Η ίδια τακτική εφαρμόστηκε και πάλι από έναν Τυνήσιο ο οποίος έπεσε με φορτηγό πάνω στο πλήθος στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης