Αρκουδίτσα με πελώρια γλώσσα που «σερνόταν στο έδαφος» διασώθηκε από μοναχούς

Αρκουδίτσα με πελώρια γλώσσα που «σερνόταν στο έδαφος» διασώθηκε από μοναχούς

Η Nyan Htoo υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης 3 κιλών ιστού από τη γλώσσα της, που διήρκεσε συνολικά τέσσερις ώρες

Αρκουδίτσα με πελώρια γλώσσα που «σερνόταν στο έδαφος» διασώθηκε από μοναχούς
Τυχερή μέσα στην μεγάλη ατυχία της στάθηκε μια αρκουδίτσα από τη Μιανμάρ, της οποίας η γλώσσα είχε διογκωθεί δραματικά εξαιτίας μιας μυστηριώδους ασθένειας, με αποτέλεσμα να σέρνεται στο έδαφος.

Κι αυτό γιατί η χαριτωμένη Nyan Htoo (της οποίας το όνομα σημαίνει «λαμπερή») εμφάνισε την ασθένεια όταν ήδη βρισκόταν στα χέρια μιας ομάδας βουδιστών μοναχών, οι οποίοι την είχαν σώσει σε μικρή ηλικία από τα χέρια εμπόρων που σκόπευαν την πουλήσουν παράνομα στην Κίνα.

Οι προστάτες της αρκουδίτσας συνειδητοποίησαν λίγο καιρό μετά τη σωτηρία της Nyan Htoo το 2016, ότι η αρκουδίτσα έπασχε από ελεφαντίαση, την οποία είχε πιθανώς προκαλέσει το τσίμπημα ενός κουνουπιού.

Κλείσιμο
Ντόπιοι κτηνίατροι προσπάθησαν να αφαιρέσουν μέρος του επιπλέον ιστού με μια επέμβαση την ίδια χρονιά. Ωστόσο το πρόβλημα όχι μόνο επέστρεψε αλλά και επιδεινώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα η γλώσσα της αρκουδίτσας να σέρνεται στο έδαφος όταν εκείνη περπατούσε στα τέσσερα. 





Τον Ιούνιο του 2017, οι μοναχοί (που λατρεύουν την αρκουδίτσα και την έχουν κρατήσει στο μοναστήρι, φροντίζοντάς την σαν παιδί τους) επικοινώνησαν με μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, που δέχτηκαν να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Μιανμάρ για να εγχειρίσουν την Nyan Htoo.

Η επέμβαση διήρκεσε συνολικά τέσσερις ώρες, κατά τις οποίες αφαιρέθηκε ιστός βάρους τριών κιλών από το στόμα της αρκουδίτσας. 

Επιτέλους ξαλαφρωμένη και υγιής, η Nyan Htoo περνά πλέον τις ώρες της παίζοντας ξέγνοιαστα με τον αδερφό της και περιμένοντας να αναρρώσει πλήρως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης