Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού

Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού

Πωλήθηκε για 141.000 ευρώ - Πρόκειται για ένα από τα τελευταία χειρόγραφα των επιβατών του μοιραίου υπερωκεάνιου

Έσπασε τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού
Έσπασε όλα τα ρεκόρ το γράμμα επιβάτη του Τιτανικού, που δημοπρατήθηκε την Κυριακή από τον Οίκο Henry Aldrige & Son της Αγγλίας, καθώς πωλήθηκε για 141.000 ευρώ!

Η χειρόγραφη επιστολή του επιβάτη της πρώτης θέσης Αλεξάντερ Όσκαρ Χόλβερσον γράφτηκε σε επιστολόχαρτα του Τιτανικού, ενώ ξεχωρίζει η γεμάτη τραγική ειρωνία φράση του: «Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη» - μόλις μία ημέρα πριν συγκρουστεί το υπερωκεάνιο με το παγόβουνο και βυθιστεί στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Ο Χόλβερσον ήταν πωλητής από τη Μινεσότα και ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του Μαίρη Άλις, η οποία σώθηκε. 
Κλείσιμο

Η επιστολή χαρακηρίστηκε από τον οίκο δημοπρασιών που εξειδικεύεται σε αντικείμενα από τον Τιτανικό ως «η πιο σημαντική επιστολή του Τιτανικού που δημοπρατήθηκε ποτέ λόγω του περιεχομένου της, της ιστορικής συγκυρίας, αλλά και της σπανιότητας». 

Το γράμμα απευθύνεται στην μητέρα του Χόλβερσον και ο ίδιος περιγράφει τον Τιτανικό ως ένα «τεράστιο πολυτελές ξενοδοχείο», ενώ εξυμνεί το φαγητό και τα ποτά που προσφέρονταν. Ο άντρας σχολιάζει επίσης τον αμερικανό επενδυτή Τζον Τζέικομπ Άστορ, που ταξίδευε μαζί του και τότε εθεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: «Ο Τζον Τζέικομπ Άστορ είναι στο πλοίο. Μοιάζει σαν όλους τους άλλους ανθρώπου, κι ας έχει εκατομμύρια χρήματα. Κάθονται στο κατάστρωμα μαζί με όλους μας», έγραφε ο Χόλβερσον. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης