Βόρεια Κορέα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου» για μας η κατοχή πυρηνικών όπλων

Βόρεια Κορέα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου» για μας η κατοχή πυρηνικών όπλων

Ανώτερη διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια πυρηνική δύναμη

Βόρεια Κορέα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου» για μας η κατοχή πυρηνικών όπλων
Η Πιονγκιάνγκ δεν έχει κανένα σχέδιο να διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα η Τσο Σον Χο, μια ανώτερη διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας, διαμηνύοντας ότι η κατοχή πυρηνικών όπλων για την ασιατική χώρα αποτελεί ένα ζήτημα ζωής και θανάτου.

Η επικεφαλής του τμήματος για την Βόρεια Αμερική στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια πυρηνική δύναμη.

«Για ακόμη μια φορά θέλω να αδράξω αυτή την ευκαιρία να διαβεβαιώσω ότι τα πυρηνικά όπλα της DPRK (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ως εκ τούτου οι ΗΠΑ να ετοιμαστούν να συνυπάρξουν με την πυρηνική DPRK», δήλωσε η Τσο σε μια διάσκεψη που έγινε στην Μόσχα.

Κλείσιμο
«Αυτό είναι για μας ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Με την υπάρχουσα κατάσταση κατανοούμε βαθύτερα ότι χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να απωθήσουμε μια ενδεχόμενη επίθεση», τόνισε, διαμηνύοντας ότι: «θα απαντήσουμε οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στην ίδια διάσκεψη νωρίτερα σήμερα, παρότρυνε τις παγκόσμιες δυνάμεις να ακολουθήσουν τον οδικό χάρτη που χάραξαν από κοινού Ρωσία και Κίνα για τη διευθέτηση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκιάνγκ.

Το σχέδιο προτείνει ένα μορατόριουμ στις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας με την παράλληλη αναστολή των στρατιωτικών γυμνασίων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης