Μία στις δύο Γαλλίδες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Μία στις δύο Γαλλίδες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση δεν φτάνουν ποτέ στην καταγγελία

Μία στις δύο Γαλλίδες έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης
 Με αφορμή το σεξουαλικό σκάνδαλο μεγατόνων "Γουάινσταιν" στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι "φωνές" των γυναικών και στην Ευρώπη που έχουν νιώσει στο πετσί τους το πρόβλημα. 


Tα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το μέγεθος του φαινομένου, ότι η σεξουαλική παρενόχληση επηρεάζει όλες τις γυναίκες,ανεξάρτητα από την ηλικία και το επαγγελματικό τους περιβάλλον.
 
Σήμερα στη Γαλλία,μία στις δύο γυναίκες -το 53%-  έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον γαλλικό Τύπο με την κυβέρνηση των Παρισίων να ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας.
Κλείσιμο

H δημοσκόπηση,που διεξήχθη από τα ινστιτούτα Odoxa και Dentsu Consulting και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού δικτύου "France info" και της εφημερίδας "Figaro", έδειξε πως το 10% των ανδρών έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση δεν διαμαρτύρονται.
Κι όταν κάνουν μια καταγγελία, δυσκολεύονται να καταδικάσουν τους βιαστές τους.
 
Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση Γουάινσταιν στις ΗΠΑ, εμφανίστηκαν και στη χώρα του Μακρόν διάφορα hashtag που μαρτυρούν το πρόβλημα όπως #balancetonporc ("Κατέδωσε το γουρούνι») και #moiaussi ("Συνέβη και σε μένα"), μέσω των οποίων -επωνύμως και ανωνύμως- πολλές γυναίκες περιγράφουν τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης παροτρύνοντας αυτές που κρατούν ερμητικά "κλειστό " το στόμα τους να το ανοίξουν. 

Η πρωτοβουλία πίσω από την οποία βρίσκεται μια Γαλλίδα δημοσιογράφο που ζει στη Νέα Υόρκη, ακολουθεί την εκστρατεία #MeToo, όπου δεκάδες χιλιάδες γυναίκες περιέγραψαν με αναρτήσεις τους στο Twitter και το Facebook τις οδυνηρές εμπειρίες που είχαν, όταν έπεσαν θύματα λεκτικής κακοποίησης, σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού από τους εργοδότες τους, εκπαιδευτικούς αλλά και την οικογένειά τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης