Forbes: «Φτωχότερος» κατά $600 εκατ. έγινε ο πρόεδρος Τραμπ το 2017

Forbes: «Φτωχότερος» κατά $600 εκατ. έγινε ο πρόεδρος Τραμπ το 2017

Στα 3,1 δισ. δολάρια η περιουσία του «πλανητάρχη», ο οποίος έχασε το 15% της περιουσίας του μέσα σε έναν χρόνο - «Κατρακύλησε» από τη θέση 156 το 2016, στη θέση 248 το 2017

Forbes: «Φτωχότερος» κατά $600 εκατ. έγινε ο πρόεδρος Τραμπ το 2017
Ιδιαιτέρως ακριβό... σπορ αποδεικνύεται και για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
η πολιτική. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να έχει... εγκαταλείψει πλήρως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς η αξία της περιουσίας του, σύμφωνα με το Forbes 2017 μειώθηκε κατά 600 εκατ. δολάρια, «κατρακυλώντας» στο σύνολο στα 3,1 δισ. δολάρια.

Το τίμημα της... προεδρικής καρέκλας αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ακριβό για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποίησε «ελεύθερη πτώση» δίχως... αλεξίπτωτο στη λίστα των 400 δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ, «πέφτοντας» από τη θέση 156, στην οποία βρισκόταν το 2016, στη θέση 248, στην οποία τον κατέταξε το Forbes το 2017.

Κλείσιμο
Ο Τραμπ, σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό των... πλουσίων, υπέστη καίριο πλήγμα εξαιτίας των διακυμάνσεων και της πτώσης στην αγορά των ακινήτων, με συνέπεια να απωλέσει πάνω από 15% της αξίας της περιουσίας του. Ο δισεκατομμυρίουχος Τραμπ μπαίνει στη λίστα του περιοδικού ανελλιπώς από το 1982, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει τόσο μεγάλη κάμψη και πτώση στην περιουσία του.

Όσον αφορά πάντως την κορυφή στη λίστα, οι πέντε πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από επιχειρηματίες... τεχνολογίας, με τον Μπιλ Γκέιτς να κάθεται αναπαυτικά στον «θρόνο», με σύνολο περιουσίας 89 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση τον τελευταίο χρόνο κατά 8 δισ. δολάρια.

Στη 2η θέση ακολουθεί με... φόρα ο Τζεφ Μπέζος, με περιουσία 81,5 δισ. δολάρια, αλλά με αύξηση σε έναν χρόνο 14,5 δισ. δολάρια. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Λάρι Έλισον.

Ακολουθεί η λίστα με τους δέκα πλουσιότερους Αμερικανούς:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης