Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Σόιμπλε - Κυβέρνηση «Τζαμάικα» προβλέπει το 75%

Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Σόιμπλε - Κυβέρνηση «Τζαμάικα» προβλέπει το 75%

Στην δεύτερη δημοφιλέστερη θέση η Μέρκελ - Χάνουν οι Σοσιαλδημοκράτες Σουλτς και Γκάμπριελ

Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Σόιμπλε - Κυβέρνηση «Τζαμάικα» προβλέπει το 75%
Το 75% των Γερμανών εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση «Τζαμάικα», με τη συνεργασία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων, ενώ το 21% προβλέπει αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, τον συγκεκριμένο συνασπισμό θεωρεί «καλό» ή «πολύ καλό» το 57% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ ενός «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εκφράζεται το 33%.

Σε ό,τι αφορά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 56% τον εγκρίνει, ενώ αρνητική άποψη έχει το 41%.

Κλείσιμο
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει πάντως ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία, με αποδοχή από το 69% και τις θετικές αξιολογήσεις να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων που τον θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Ακολουθεί η 'Ανγκελα Μέρκελ με 62% και απώλεια μιας μονάδας, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς με 33% και απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με 57% και απώλεια 11 μονάδων.
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης