«Ξυστά» από τη Γη πέρασε το πρωί ένας αστεροειδής

«Ξυστά» από τη Γη πέρασε το πρωί ένας αστεροειδής

Δεν επηρέασε τους δορυφόρους, από τους οποίους πέρασε δίπλα και ήταν γνωστό ότι δεν επρόκειτο να πέσει στη Γη  

«Ξυστά» από τη Γη πέρασε το πρωί ένας αστεροειδής
Ένας αστεροειδής με μέγεθος ενός σπιτιού, πέρασε σήμερα το πρωί ξυστά από το Γη σε απόσταση 44 χιλιομέτρων, κοντά στο επίπεδο που κινούνται οι σύγχρονοι δορυφόροι γύρω από από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ).

Ο αστεροειδής δεν ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού ή με κιάλια. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία είχε διαβεβαιώσει ότι ο αστεροειδής, διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων, δεν αποτελούσε κίνδυνο να πέσει στον πλανήτη μας, ούτε να απειλήσει τους δορυφόρους.

Το πέρασμα του αστεροειδή ήταν μία καλή ευκαιρία για να δοκιμαστεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους από το διάστημα.

Κλείσιμο
Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια παρακολούθησαν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο οι αξιωματούχοι του διαστήματος είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του. 

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της NASA Μάικλ Κέλι,τόνισε ότι παρακολουθούμε τον αστεροειδή "2012 TC4" εδώ και δύο μήνες,κι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε καν για τους δορυφόρους" κατά το πέρασμά του από τη Γη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί πριν πέντε χρόνια, όταν το 2012 είχε περάσει πάλι από τη Γη, σε διπλάσια όμως απόσταση από αυτό που ήταν σήμερα.

Θα τον ξαναδούμε το 2050 και το 2079, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Κάθε χρόνο περνούν κοντά από τον πλανήτη μας περίπου τρεις αστεροειδείς με το μέγεθος του "2012 TC4". Πολλοί ειδικοί ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι κάποια στιγμή ένας αστεροειδής θα πέσει στη Γη.

Δείτε βίντεο: Ένας αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης