Βίντεο: Ατρόμητη γυναίκα πήρε... «αγκαλιά» καρχαρία για να τον σώσει

Βίντεο: Ατρόμητη γυναίκα πήρε... «αγκαλιά» καρχαρία για να τον σώσει

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν βλέπατε έναν καρχαρία να κολυμπά δίπλα σας;

Βίντεο: Ατρόμητη γυναίκα πήρε... «αγκαλιά» καρχαρία για να τον σώσει
Και μόνο η ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί ένας φονικός καρχαρίας δίπλα μας στη θάλασσα είναι αρκετή για να γεμίσει την πλειοψηφία των ανθρώπων με πανικό. Ωστόσο, μια Αυστραλή από το Σίδνεϊ όχι μόνο δεν έτρεξε ουρλιάζοντας στην ακτή βλέποντας το επικίνδυνο πλάσμα κοντά της, αλλά προσπάθησε να το... απεγκλωβίσει από τον κολπίσκο όπου είχε παγιδευτεί πιάνοντάς τον με τα γυμνά της χέρια!

Η Melissa Hatheier κολυμπούσε μαζί με τη μητέρα της στην  «φυσική πισίνα» που σχηματίζουν τα βράχια σε έναν κολπίσκο της συνοικίας Κρόνουλα του Σίδνεϊ, όταν ξαφνικά διέκρινε σε μικρή απόσταση το πτερύγιο του καρχαρία. Μετά από λίγη ώρα, βεβαιώθηκε ότι το ψάρι είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα βράχια και δεν μπορούσε να διαφύγει στα ανοιχτά. 

Χωρίς να διστάσει στιγμή κολύμπησε προς το μέρος του μικρού καρχαρία και προσπάθησε να τον παρασύρει στα ρηχά, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να τον πιάσει και να τον βοηθήσει. 
Κλείσιμο

Την σκηνή κατέγραψε από την παραλία η κόρη της Hatheier με το κινητό της τηλέφωνο. Στο βίντεο η πραγματικά ατρόμητη Αυστραλή εμφανίζεται να πιάνει το επικίνδυνο ψάρι... αγκαλιά, να το σηκώνει και να το περνάει πάνω από τα βράχια, ελευθερώνοντάς το.

«Είχε μόλις ένα μέτρο μήκος, ήταν απλώς ένα μωράκι», δήλωσε αργότερα η γυναίκα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, σαν να μην είχε συμβεί... τίποτα ιδιαίτερο, ωστόσο η πράξη της εξακολουθεί να αφήνει άφωνους όλους όσοι βλέπουν το βίντεο και να προσελκύει σχόλια θαυμασμού από πολλούς χρήστες των social media.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Αυστραλή ίσως να μην ήταν τόσο... τολμηρή, εάν δεν είχε τις απαιτούμενες γνώσεις για την προστασία της. Συγκεκριμένα, γνώριζε ότι το συγκεκριμένο είδος καρχαρία (βραχύουρος καρχαρίνος), αν και επικίνδυνο για τον άνθρωπο, πέφτει σε ένα είδος «παράλυσης» όταν τον γυρίζουν ανάποδα στην πλάτη του και έτσι τον έπιασε με τρόπο που ήταν απολύτως ασφαλής για την ίδια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης