Γερμανικός Τύπος: «Ο Πουτζεμόν φρενάρει λίγο πριν το χείλος του γκρεμού»

Γερμανικός Τύπος: «Ο Πουτζεμόν φρενάρει λίγο πριν το χείλος του γκρεμού»

Η απόφαση της Βαρκελώνης να αναστείλει την ανακήρυξη ανεξαρτησίας, η ανησυχία που προκαλεί το προγραμματισμένο “τεστ αντοχής“ των ελληνικών τραπεζών και η φτώχεια που μαστίζει πολλούς Έλληνες είναι τα θέματα

Γερμανικός Τύπος: «Ο Πουτζεμόν φρενάρει λίγο πριν το χείλος του γκρεμού»
Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν πολλές γερμανικές εφημερίδες στο διαδίκτυο, όσα διαδραματίζονται στην Καταλονία. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ο Πουτζεμόν αναβάλλει την απόφαση για την ανεξαρτησία» σημειώνει: «Απογοήτευση στους δρόμους της Βαρκελώνης. Ο τοπικός πρωθυπουργός απευθύνει έκκληση στην Μαδρίτη για διάλογο. Στην ομιλία του, την οποία ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση τόνισε ότι "ήρθε η ώρα της ανάληψης ευθυνών".

Tο Spiegel Online παρατηρεί: Ο Κάρλες Πουτζεμόν δεν εγκαταλείπει τον στόχο μιας ανεξάρτητης Καταλονίας. Αναστέλλει ωστόσο τη διαδικασία, για να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες διάλογο και μια πρωτοβουλία διαμεσολάβησης. Με την ενέργεια αυτή ο τοπικός πρωθυπουργός απέφυγε περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης».

Σε σχόλιο με τίτλο «Ο Πουτζεμόν φρενάρει λίγο πριν το χείλος του γκρεμού», η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει: «Ο Πουτζεμόν ο, με περισσή αυτοπεποίθηση, καπετάνιος του πλοίου με το όνομα "Independencia" προκαλεί άξαφνα φόβο στους ανθρώπους. Δεν θέλει να παραδεχθεί ότι το πλοίο του συγκρούστηκε με παγόβουνο και βυθίζεται πλέον αργά, αλλά σταθερά».

Κλείσιμο
Η Stuttgarter Zeitung σημειώνει: «Η παγκοσμιοποίηση ξυπνά σε πολλούς νοσταλγία για μια εθνική ταυτότητα και απομονωτισμό. Τα μικρά κράτη όμως αποτελούν εμπόδιο και δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε ξεκάθαρα πέρα από την αυλή μας. Θα ήταν παράδοξο αν στην Ευρώπη, την πατρίδα του οράματος για μια πολιτική χωρίς σύνορα, χαραχθούν νέες συνοριακές γραμμές.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης