Η γερμανική BMW κατασκευάζει εργοστάσιο στη Ρωσία

Το εργοστάσιο προβλέπεται να κατασκευαστεί στην βιομηχανική ζώνη της περιοχή Καλίνινγκραντ και το κόστος του έργου σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomsoti θα είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW προτίθεται να κατασκευάσει στη Ρωσία ένα πλήρες εργοστάσιο αυτοκινήτων και αυτό που απομένει είναι να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην κατασκευή μόνη της ή σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία.

Το εργοστάσιο προβλέπεται να κατασκευαστεί στην βιομηχανική ζώνη της περιοχή Καλίνινγκραντ και το κόστος του έργου σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomsoti θα είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Στην Ρωσία υπάρχουν μερικές βιομηχανικές-τεχνολογικές ζώνες στις οποίες κατασκευάζονται αυτοκίνητα, όπως της Μόσχας, της Κάλουγκα της Αγίας Πετρούπολης, του Καλίνιγκραντ, δήλωσε ο επίτιμος αντιπρόεδρος της BMW, Χέντρικ φον Κιουνχάιμ.

«Μελετήσαμε όλες τις τοποθεσίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο λήψης αποφάσεων» δήλωσε ο Χέντρικ φον Κιουνχάιμ, διευκρινίζοντας ότι ‘η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες ή μήνες».

Η εφημερίδα Vedomosti αναφέρει ότι από το 1999, η BMW κατασκευάζει περίπου 40000 αυτοκίνητα ετησίως, (διάφορα μοντέλα) στο εργοστάσιο του Καλίνιγκραντ «Αυτοτόρ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr