Γερμανοί Φιλελεύθεροι: Ο Σόιμπλε δεν ήταν... αρκετά σκληρός με την Ελλάδα!

Κριτική στον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ από τον Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτη των Ελεύθερων Δημοκρατών, που έχουν βλέψεις για το υπουργείο

Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, του κόμματος που πιθανόν να είναι εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε σήμερα να υπάρξει σκληρότερη στάση για την δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη -χωρίς ωστόσο να διεκδικεί μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στη «Handelsblatt», ο Λίντνερ άσκησε κριτική στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δεν ήταν αρκετά σκληρός έναντι της Ελλάδας και ότι δεν μείωσε τους φόρους εισοδήματος για τους εργαζόμενους της μεσαίας τάξης.



«Ο Σόιμπλε δεν κατόρθωσε να επιβληθεί στην Καγκελάριο για πολλά ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Θυμηθείτε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο αρχικά δεν ήθελε», τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νόμου περί αφερεγγυότητας των κρατών-μελών της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποχωρούν από την ευρωζώνη, παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ.


Το δημοσίευμα, όπως το αναμεταδίδει το Reuters



«Για εμας, μια αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής είναι πιο σημαντική από ένα νέο υπουργό», τόνισε ο Λίντνερ σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας αν το κόμμα του ήθελε να αναλάβει το πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών από την κεντροδεξιά ένωση CDU/CSU της Μέρκελ.

«Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες για τους ανθρώπους και τις θέσεις όσο δεν έχουν σαφήνεια αναφορικά με την πολιτική», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ζήτησε ακόμη τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στη Γερμανία, βασικό αίτημα και του αδερφού βαυαρικού κόμματος της Μέρκελ, CSU, και την εισαγωγή ενός μεταναστευτικού νόμου για την προσέλκυση μορφωμένων εργαζόμενων από το εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr