Τραμπ σε Τίλερσον: Σταμάτα να διαπραγματεύεσαι με τη Β. Κορέα, θα κάνουμε «αυτό που πρέπει»

Τραμπ σε Τίλερσον: Σταμάτα να διαπραγματεύεσαι με τη Β. Κορέα, θα κάνουμε «αυτό που πρέπει»

«Χάνεις τον χρόνο σου μιλώντας με τον μικρό πυραυλάνθρωπο» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Τραμπ σε Τίλερσον: Σταμάτα να διαπραγματεύεσαι με τη Β. Κορέα, θα κάνουμε «αυτό που πρέπει»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
είπε σήμερα στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τίλερσον ότι χάνει τον χρόνο του, προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με «τον μικρό πυραυλάνθρωπο» για την κρίση με την
Βόρεια Κορέα

«Είπα στον Ρεξ Τίλερσον, τον υπέροχο υπουργό Εξωτερικών μας, ότι χάνει τον χρόνο του προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον μικρό πυραυλάνθρωπο» έγραψε αρχικά ο Τραμπ για να συμπληρώσει: «Φύλαξε τις δυνάμεις σου, Ρεξ. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει».
Κλείσιμο



Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές η Πιονγκγιάνκ «έκοψε» τη συζήτηση για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

«Δεν ενδιαφερόμαστε» ήταν η απάντηση της βορειοκορεάτικης κυβέρνησης στην πρόταση περί διαπραγμάτευσης αναφορικά με τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι υπάρχουν «πολλά κανάλια επαφών» με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και να τερματιστεί ειρηνικά η κρίση.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης Heather Nauert δήλωσε χαρακτηριστικά πως «παρά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ ότι δεν ενδιαφέρονται για την κατάρρευση του σημερινού καθεστώτος, επιταχύνοντας την επανένωση των χερσονήσων ή κινητοποιώντας δυνάμεις βόρεια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης (τα σύνορα που χωρίζουν τη Βόρεια και Νότια Κορέα), η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν έδειξε ότι ενδιαφέρεται ή είναι έτοιμη για συνομιλίες σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης