Εσθονία: Τετ α τετ Μακρόν-Μέρκελ στο Ταλίν

Εσθονία: Τετ α τετ Μακρόν-Μέρκελ στο Ταλίν

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις ευρωπαϊκές προτάσεις της Γαλλίας στο πρώτο τους ραντεβού μετά τον εκλογικό "σεισμό" στη Γερμανία
    

Εσθονία: Τετ α τετ Μακρόν-Μέρκελ στο Ταλίν
Ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα -παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Ταλίν της Εσθονίας - ο Εμανουέλ Μακρόν
και η καγκελάριος της Γερμανίας
Άγκελα Μέρκελ.
   
Κλείσιμο
Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού των δύο ηγετών μετά τον εκλογικό "σεισμό" στη Γερμανία. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ αναδείχτηκαν μεν πρώτη δύναμη αλλά υπέστησαν σημαντικές απώλειες γεγονός που τους υποχρεώνουν να συγκυβερνήσουν με τους Ελεύθερους Δημοκράτες που είναι σκεπτικοί απέναντι στις προτάσεις Μακρόν.
 
Μακρόν και Μέρκελ θα συζητήσουν τις γαλλικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε. Ο 39χρονος πρόεδρος πρότεινε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης,μια κοινωνική και οικονομική σύγκλιση όπως επίσης μια κοινή στρατιωτική δύναμη.
 
Η διμερής αυτή συνάντηση δεν προβλεπόταν στο αρχικό πρόγραμμα. Μεταξύ της σειράς των προτάσεων που διατύπωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, η συγκρότηση οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, με έναν υπουργό και κοινό προϋπολογισμό, υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου της ευρωζώνης, μία κοινή ευρωπαϊκή δύναμη επέμβασης μέχρι το 2020.
 
Η εμβληματική ομιλία του Γάλλου προέδρου για το μέλλον της Ευρώπης θα είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στο δείπνο εργασίας των ευρωπαίων ηγετών σήμερα το βράδυ-παραμονές της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.
 
Ο Μακρόν θα είναι ο πρώτος που θα λάβει τον λόγο κατά τη διάρκεια του τρίωρου δείπνου που θα πραγματοποιηθεί στον πύργο Κάντριοργκ, παλαιά θερινή κατοικία των τσάρων της Ρωσίας που έχει μετατραπεί σε μουσείο.Στο αποψινό δείπνο θα παρακαθίσουν όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε, εκτός από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει στη Μαδρίτη τρεις ημέρες πριν από το καταλανικό δημοψήφισμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης