Αποχωρεί από το AfD η συμπρόεδρος, Φράουκε Πέτρι

Αποχωρεί από το AfD η συμπρόεδρος, Φράουκε Πέτρι

Από το κόμμα αποχωρεί και ο σύζυγός της, Μάρκους Πρέτσελ, επικεφαλής της Κ.Ο στην Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία - Δεν έχει ακόμη, διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία της απομάκρυνσής της

Αποχωρεί από το AfD η συμπρόεδρος, Φράουκε Πέτρι
Η συμπρόεδρος του AfD, Φράουκε Πέτρι, ανακοίνωσε σήμερα από τη Δρέσδη ότι αποχωρεί από το κόμμα των ακροδεξιών, δίχως όμως να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία της απομάκρυνσής της.

Ένα 24ωρο μετά την αιφνιδιαστική της ανακοίνωση ότι αποχωρεί από την Κ.Ο του AfD και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών που της έδειχναν την «πόρτα» της εξόδου, η Πέτρι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα.   

Τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ως «πραξικόπημα» την απόφαση της Φράουκε Πέτρι να αποχωρήσει αρχικά από την Κ.Ο του κόμματος του AfD και εν συνεχεία από τους κόλπους του ακροδεξιού κόμματος.
 
Κλείσιμο
H Πέτρι σχεδιάζει πιθανότατα να δώσει σάρκα και οστά σ΄ένα νέο Afd, πιο μετριοπαθές από το υπάρχον και μάλιστα στο πλευρό της θα έχει τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

 
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, μαζί με την Πέτρι, από το κόμμα αποχωρεί και ο σύζυγός της, Μάρκους Πρέτσελ, επικεφαλής της Κ.Ο στην Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία.

 
Αξίζει να σημειωθεί πως, στη Σαξονία, το κρατίδιο όπου διέπρεψε στις βουλευτικές εκλογές το AfD, η Φράουκε Πέτρι εξελέγη με απευθείας ψήφο.

 
Η Πέτρι σπούδασε Χημικός.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κόσμο των επιχειρήσεων,την κέρδισε όμως η πολιτική.Είναι μητέρα πέντε παιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης