ΗΠΑ: Όλο και περισσότεροι Aμερικανοί παίκτες αψηφούν τον Τραμπ και γονατίζουν στον εθνικό ύμνο

ΗΠΑ: Όλο και περισσότεροι Aμερικανοί παίκτες αψηφούν τον Τραμπ και γονατίζουν στον εθνικό ύμνο

Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς

ΗΠΑ: Όλο και περισσότεροι Aμερικανοί παίκτες αψηφούν τον Τραμπ και γονατίζουν στον εθνικό ύμνο
Πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονάτισαν σήμερα πριν από τα ματς της National Football Ligue στα στάδια των Ηνωμένων Πολιτειών, αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε την απόλυση των αθλητών που δεν σέβονται τον αμερικανικό εθνικό ύμνο.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν στιγμιότυπα από στάδια σε ολόκληρη τη χώρα, με παίκτες γονατισμένους στον χορτάρι του αγωνιστικού χώρου, λίγες ώρες αφού ο αμερικανός πρόεδρος κλιμάκωσε τη ρητορική του ζητώντας μποϊκοτάζ των ομάδων οι παίκτες των οποίων δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς την Αμερική.

Την κίνηση αυτή έκανε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers Κόλιν Κέπερνικ που είχε γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για το κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Κλείσιμο
Ο Τραμπ επετέθη, χωρίς να τον κατονομάσει, σε 29χρονο παίκτη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης: «Δεν θα σας άρεσε να βλέπατε έναν από αυτούς τους ιδιοκτήτες της ομάδας του NFL να λέει, όταν κάποιος δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη σημαία μας, "βγάλτε μου αυτόν τον π...νας γιο από το τερέν, απολύεται, απολύεται;" », έγραψε στο Twitter.

Στη συνέχεια, σήμερα, μόλις ξύπνησε, δήλωσε πάλι μέσω του Twitter , ότι το μποϊκοτάζ των ματς μπορεί να είναι ένας τρόπος «να ξεφορτωθούμε» αυτές τις κινήσεις που δηλώνουν έλλειψη σεβασμού τόσο προς τη σημαία, όσο και προς τη χώρα».

Ο αμερικανικός εθνικός ανακρούεται πριν από κάθε ματς στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι παίκτες καθώς και το κοινό στέκονται όρθιοι με το δεξί χέρι στην καρδιά.

Στο Φόξμποροου σήμερα, 15 παίκτες των New England Patriots, που έχουν τον τίτλο του πρωταθλητή στη National Football Ligue γονάτισαν και πολλοί από αυτούς κρατήθηκαν από τα μπράτσα, ανάμεσά τους και ο σταρ της ομάδας Τον Μπρέιντι.

Οι παίκτες των Pittsburgh Steelers αποφάσισαν από την πλευρά τους να παραμείνουν στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο στάδιο των Bears του Σικάγο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης