Σουλτς: Σκληρή και πικρή ημέρα - Απόψε τελειώνει ο μεγάλος συνασπισμός

Σουλτς: Σκληρή και πικρή ημέρα - Απόψε τελειώνει ο μεγάλος συνασπισμός

O Σουλτς δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του

Σουλτς: Σκληρή και πικρή ημέρα - Απόψε τελειώνει ο μεγάλος συνασπισμός
«Είναι μία σκληρή και πικρή ημέρα σήμερα. Δεν πετύχαμε το στόχο μας, μετά την ήττα μας. Χάσαμε σε ολόκληρη της Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, μετά την πανωλεθρία του κόμματος στις εκλογές της Γερμανίας
, όπως έδειξαν τα exit poll.  

«Παρόλα αυτά λόγω του μεγάλου εκλογικού αγώνα, θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους προσπάθησαν και ψήφισαν το SPD. Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε για τις αρχές και τις αξίας, την ανοχή και την αλληλεγγύη την επόμενη περίοδο», πρόσθεσε. 

Κλείσιμο
Παρά την αναμενόμενη ήττα των σοσιαλδημοκρατών -ήδη από νωρίς το απόγευμα οι πληροφορίες έλεγαν ότι το SPD θα κυμανθεί γύρω στο 20% - η υποδοχή του Μάρτιν Σουλτς στα γραφεία του κόμματος, στο Willy Brandt Haus ήταν θερμή.

Ακόμα θερμότερα χειροκρότησε το ακροατήριο  την δήλωσή του ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση και θα προτιμήσει τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο Μάρτιν Σουλτς ευχαρίστησε τους εκλογείς που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα και που καθημερινά έκαναν έναν τεράστιο εκλογικό αγώνα ακόμη και μέσω διαδικτύου. 

«Απόψε τελειώνει ο μεγάλος συνασπισμός. Το SPD θα είναι στην αντιπολίτευση», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Σουλτς.  Σε ό,τι αφορά την προεδρία του κόμματος, ο Σουλτς δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του. 

«Ντροπή για τη χώρα η άνοδος της ακροδεξιάς»

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε επίσης τη βαθιά του λύπη για την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», την οποία χαρακτήρισε ντροπή για την χώρα του και προανήγγειλε μια αντιπολίτευση προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, θέμα για το οποίο έδωσαν με πάθος τη μάχη όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στην προεκλογική περίοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης