Γκάμπριελ: «Απογοητευτικές» οι απόψεις Μέι για το Βrexit

Γκάμπριελ: «Απογοητευτικές» οι απόψεις Μέι για το Βrexit

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είπε ότι η Μέι με την ομιλία που έκανε στη Φλωρεντία δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς το Λονδίνο θα διαρθρώσει την έξοδό της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γκάμπριελ: «Απογοητευτικές» οι απόψεις Μέι για το Βrexit
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε «απογοητευτική» την ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Φλωρεντία λέγοντας ότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς το Λονδίνο θέλει να διαρθρώσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Βρήκα αυτήν την ομιλία απογοητευτική», δήλωσε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους στην πόλη Βελφενμπούτελ της βόρειας Γερμανίας.

«Δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο. Ηλθε η ώρα για την κυβέρνηση της Βρετανίας να πει ξεκάθαρα υπό ποιες συνθήκες θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κλείσιμο
Η Τερέζα Μέι παρουσίασε χθες σχέδιο για τη διατήρηση πλήρους συμμετοχής της Βρετανίας στην ενιαία αγορά για δύο χρόνια μετά το Brexit για να καθησυχάσει τις βρετανικές επιχειρήσεις και να δώσει μία ώθηση στις βαλτωμένες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης