Ο διευθυντής της Bild στο protothema.gr: Όσο η Μέρκελ θα είναι καγκελάριος, μη φοβάστε Grexit

Ο διευθυντής της Bild στο protothema.gr: Όσο η Μέρκελ θα είναι καγκελάριος, μη φοβάστε Grexit

Ο προϊστάμενος του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας εκτιμά ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού

Ο διευθυντής της Bild στο protothema.gr: Όσο η Μέρκελ θα είναι καγκελάριος, μη φοβάστε Grexit
Την εκτίμηση του πως όσο η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι Καγκελάριος της Γερμανίας η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με έξωση από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και πως η Γερμανίδα πολιτικός δεν θα επιτύχει πλειοψηφία στις εκλογές, διατυπώνει ο κορυφαίος Γερμανός πολιτικός αναλυτής και διευθυντικό στέλεχος της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας του Nikolaus Blome. 

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Blome ξεκαθαρίζει πως «μπορεί η ρητορική προεκλογικά για την Ελλάδα να ήταν και να είναι σκληρή. Όσο όμως η Μέρκελ θα παραμείνει στην Καγκελαρία, δεν θα υπάρξει Grexit». 

Αναλύοντας τις μέχρι στιγμής τάσεις και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία, ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας που λατρεύει να μισεί τη χώρα μας και κορυφαία μορφή της γερμανικής δημοσιογραφίας, αναφέρει πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολος για την κυρία Μέρκελ.

«Οι Σοσιαλδημοκράτες αντιμετωπίζουν μια μαζική υποχώρηση και για το λόγο αυτό δεν τους αρέσει η ιδέα ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες. Οι Φιλελεύθεροι και το Πράσινο Κόμμα θα κινηθούν για τη δημιουργία κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ. Όμως δεν θα έχουν την πλειοψηφία, άρα μπορεί να υπάρξει μόνο τριπλή κυβέρνηση με ηγέτιδα δύναμη το CDU. Μην ξεχνάτε όμως πως Πράσινοι και Φιλελεύθεροι μισούν ο ένας τον άλλο. Πάντως στο τέλος της ημέρας, η Καγκελάριος Μέρκελ ενδεχομένως να μην έχει πλειοψηφία στη νέα Bundestag» υποστηρίζει, γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης