Γερμανικές εκλογές: Τρίτοι οι ακροδεξιοί, λένε οι δημοσκοπήσεις

Γερμανικές εκλογές: Τρίτοι οι ακροδεξιοί, λένε οι δημοσκοπήσεις

Τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» παγιώνεται στην τρίτη θέση -Η Μέρκελ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι

Γερμανικές εκλογές: Τρίτοι οι ακροδεξιοί, λένε οι δημοσκοπήσεις
Οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές, "νοσταλγοί" του Χίτλερ, θα είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.  
  
Δημοσκόπηση του δικτύου ZDF δείχνει πως το κόμμα της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, παραμένει σταθερά πρώτο με ποσοστό 36%, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών ακολουθεί με 21,5%, ενώ στην τρίτη θέση "παγιώνεται" το ευρωσκεπτικιστικό "Αfd" με 11%. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι "Ελεύθεροι Δημοκράτες" με 10%. Εκτός από το κόμμα του Σουλτς και η Αριστερά (Die Linke) μετράει τις πληγές της, με ποσοστό 8,5%. Έπονται οι Πράσινοι με 8%. 

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία, η Μέρκελ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς πολίτες ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Βόλγκανγκ Σόιμπλε προετοίμασε τον γερμανικό λαό ότι θα πρέπει να δαπανηθούν κι άλλα χρήματα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. 

Κλείσιμο
Η σταρ των ευρωσκεπτικιστικών, Αλίς Βάιντελ, δηλωμένη ομοφυλόφιλη και υποψήφια με το κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία", παίζει όλα τα χαρτιά της, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Χτες σε ομιλία της αναφέρθηκε ανοιχτά στην ομοφυλοφιλία της, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα "Bild".   

Liberation: Και στο τέλος, η Μέρκελ θα είναι η νικήτρια; 
    
 Οι γερμανικές εκλογές ενέπνευσαν και τον γαλλικό Τύπο με την εφημερίδα "Liberation" να απεικονίζει στο πρωτοσέλιδό της την Γερμανίδα καγκελάριο από το λαιμό και κάτω, με σταυρωμένα τα χέρια, κατά την γνωστή της στάση σε ομιλίες και συνεντεύξεις Τύπου. Υπό τον τίτλο: " Και τελικά, η Μέρκελ θα είναι η νικήτρια;". Το ειδικό αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας παραθέτει το πορτρέτο της Γερμανίδας καγκελαρίου - το πώς δηλαδή κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία για σχεδόν δώδεκα χρόνια παρά την σφοδρή κριτική που έχει  δεχτεί κατά καιρούς- αλλά και κάνει διάφορα επικριτικά σχόλια σε βάρος της .

"Η Μέρκελ είναι αδύνατο να παίξει συλλογικά, δεν υπερασπίστηκε παρά μόνο τα συμφέροντα της χώρας της, επιδεινώνοντας την οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Ε.Ε από το 2008", γράφει η εφημερίδα "Liberation" και προσθέτει: "Κι όλ αυτά,  την ώρα που στη Γερμανία καταγράφεται σημαντική άνοδος της Ακροδεξιάς". 

Κι ενώ σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, υπήρξαν και κάποια απρόοπτα... Σε ορισμένους Γερμανούς πολιτικούς εστάλησαν επιστολές με λευκή σκόνη, όπως στον Βαυαρό κυβερνητικό εταίρο της Μέρκελ και ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, (CSU) αλλά και στον δεύτερο σύζυγο της Μέρκελ, Γιοαχίμ Ζάουερ. 

     
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης