Λαβρόφ: Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αναβιώσει το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου

Λαβρόφ: Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αναβιώσει το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας χαρακτήρισε «παράνομη» και «υπονομευτική» την επιβολή των κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ - Για Βόρεια Κορέα είπε: «Στρατιωτική υστερία που οδηγεί στην καταστροφή»

Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΝΑΤΟ, με σαφείς αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ελέγχουν σε σημαντικό βαθμό την πολιτική που ακολουθεί η Συμμαχία, εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, από το βήμα της
Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι «επιχειρεί να αναβιώσει το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου», τονίζοντας πως η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να σβήσει την κληρονομιά εκείνης της περιόδου.

«Δυστυχώς, το οπλοστάσιο πολλών δυτικών κρατών δεν περιέχει τη διπλωματία, αλλά τη χονδροειδή πίεση. Η χρήση μονομερών κυρώσεων πάνω από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι παράνομη και υπονομεύει τον συλλογικό χαρακτήρα των διεθνών προσπαθειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ, στρέφοντας τα βέλη του προς τις δυνάμεις της Δύσης, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, στην Ευρώπη.
Κλείσιμο

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Μόσχα ασχολείται επίσης με σχέδια για την καταπολέμηση της ανόδου των νεοναζί. «Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρειάζονται μια κουλτούρα διαλόγου, σε αντίθεση με τις εξευτελιστικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν μόνο σε περισσότερες συγκρούσεις», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στο θέμα της Βόρειας Κορέας, έκανε λόγο για «στρατιωτική υστερία», η οποία «δεν οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο, αλλά επίσης στην καταστροφή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Τρίτη να «καταστρέψει πλήρως» τη Βόρεια Κορέα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, καταδικάζοντας παράλληλα τον «τυχοδιωκτισμό» της Πιονγκιάνγκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «στηρίξει τον οδικό χάρτη που έχει προτείνει η Ρωσία και η Κίνα» για την παράλληλη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας και των στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, πρόταση που έχει απορρίψει η Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης