Το «νούμερο 2» της γαλλικής Ακροδεξιάς εγκαταλείπει το κόμμα και την Μαρίν Λεπέν

Το «νούμερο 2» της γαλλικής Ακροδεξιάς εγκαταλείπει το κόμμα και την Μαρίν Λεπέν

Ο δηλωμένος γκέι αντιπρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» Φλοριάν Φιλιπό αποχωρεί   

Το «νούμερο 2» της γαλλικής Ακροδεξιάς εγκαταλείπει το κόμμα και την Μαρίν Λεπέν






Κλείσιμο
«Μα και φυσικά εγκαταλείπω το "Εθνικό Μέτωπο"»: Το «διαζύγιο» του Φλοριάν Φιλιπό με την Μαρίν Λεπέν είναι οριστικό και... βίαιο. Η γαλλική Ακροδεξιά χάνει το «νούμερο δύο» της, αφού ο Ακροδεξιός πολιτικός -και δηλωμένος γκέι- προτίμησε να μην προδώσει τους «Πατριώτες», ένα ιδεολογικό κίνημα του οποίου ηγείται τους τελευταίους μήνες.  

Όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Φλοριάν Φιλιπό, το «μαύρο πρόβατο» του πατριάρχη του «Εθνικού Μετώπου» Ζαν Μαρί Λεπέν, θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, χωρίς να έχει στο πλευρό του την ξανθιά σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς. Εξάλλου και η ίδια τον πρόδωσε. 

Ακόμη και ο σύντροφος της Μαρίν Λεπέν - και πρωτοκλασάτο στέλεχος του «Εθνικού Μετώπου» - Λουί Αλιό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποχώρηση του Φλοριάν Φιλιπό. 

«Με κατηγόρησαν ότι ήμουν αντιπρόεδρος για το τίποτα, όμως δεν μου αρέσει να γελοιοποιούμαι», δήλωσε σήμερα το πρωί στο γαλλικό δίκτυο "France 2".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυσφορία της Λεπέν ήταν έντονη για τον Φλοριάν Φιλιπό, μετά το απογοητευτικό του αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές. Ο δηλωμένος γκέι αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου δεν τα κατάφερε στο προπύργιο της Ακροδεξιάς, Ενέν Μπομόν.

Ο ίδιος πάντως, θεωρεί υπεύθυνο για την οριστική ρήξη στις σχέσεις του με την Λεπέν τον Ρομπέρ Μεντάρ, δήμαρχο του Beziers, με τον οποίο δεν είχε καλές σχέσεις. Ο Φιλιπό δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πικρία αλλά απογοήτευση και θλίψη.

Εκτός από τον Ζαν Μαρί Λεπέν, τον σύντροφο της Μαρίν και τον δήμαρχο της πόλης Beziers, και η ανιψιά της Λεπέν, Μαριόν, που είχε αποχωρήσει από το κόμμα, αντιπαθούσε το "δεξί χέρι" της θείας της. Η Μαριόν είχε κατηγορήσει τον Φιλιπό, όπως και ο παππούς της, ότι το μόνο που κάνει είναι να σπιλώνει την εικόνα του κόμματος.

Ο Φιλιπό γνώρισε για πρώτη φορά τη Λεπέν το 2009 και δύο χρόνια αργότερα προσχώρησε στο κόμμα «Εθνικό Μέτωπο». Από τότε ήταν το «δεξί χέρι» της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς. Τώρα όμως οι δρόμοι τους χωρίζουν...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης