ΗΠΑ: Ο Ομπάμα θα εισπράξει $1,2 εκατ. για τρεις ομιλίες στην Wall Street!

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα θα εισπράξει $1,2 εκατ. για τρεις ομιλίες στην Wall Street!

«Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το κράτος δεν ωφελούν τις εταιρείες που κόβουν επιταγές σε ανώτατους αξιωματούχους που προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους;» είναι το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα Bostonglobe

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα θα εισπράξει $1,2 εκατ. για τρεις ομιλίες στην Wall Street!
Μία...περιουσία βγάζει ο Μπαράκ Ομπάμα δίνοντας διαλέξεις στην "Wall Street". Τον περασμένο μήνα, λίγο πριν δημοσιευθεί το βιβλίο τoυ, υπό τον τίτλο :"What Happened", ο Μπαράκ Ομπάμα εκφώνησε ομιλία στη Νέα Υόρκη με κοινό τους πελάτες της "Northern Trust Corp.", έναντι 400 χιλιάδων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, ανέσυρε από την μνήμη του εμπειρίες από τον Λευκό Οίκο για λογαριασμό της "Carlyle Group LP", μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, σύμφωνα με πηγές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει μια κομβικού χαρακτήρα ομιλία στη διάσκεψη υγειονομικής περίθαλψης της επενδυτικής τράπεζας "Cantor Fitzgerald LP". Για τρεις ομιλίες του, θα εισπράξει δηλαδή συνολικά το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων! 
Κλείσιμο

Ο Μπαράκ Ομπάμα πηγαίνει στη Wall Street μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αναχώρησή του από το Λευκό Οίκο, επιλέγοντας έναν δρόμο που είθισται να ακολουθούν οι απερχόμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ, ο οποίος είναι σίγουρος και... χρυσωρυχείο.

Αν και δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο συνεχίζει να είναι μια "φωνή" με επιρροή στο κόμμα των Δημοκρατικών. Πάντως,η εμφάνιση του Ομπάμα στο "ναό του χρήματος" πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις καθώς, όσο όταν στον Λευκό Οίκο, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος  των ΗΠΑ αποκαλούσε τους τραπεζίτες "fat cats" (παχιές γάτες) λαμβάνοντας υπόψη τις αστρονομικές απολαβές τους.

"Δεν φαίνεται λίγο περίεργο που ο Ομπάμα βγάζει πιο πολλά χρήματα με τις ομιλίες του απ' ότι όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον οικονομικό τομέα; Μία μικρή απόσταση ανάμεσα στο Οβάλ γραφείο και την Γουόλ Στρητ δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα ενδιαφερθούν περισσότερο για τα χρήματα που βγάζει κανείς όταν αποχωρεί από την προεδρία", σχολιάζει καυστικά η εφημερίδα "Bostonglobe".

"Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το κράτος δεν ωφελούν τις εταιρείες που κόβουν επιταγές σε ανώτατους αξιωματούχους που προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους; Ακόμα και η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη,Ελίζαμπεθ Γουόρεν δήλωσε ότι οι ομιλίες του Ομπάμα επί πληρωμή είναι προβληματικές", επισημαίνει το άρθρο.
   
"Από τότε που εγκατέλειψε το προεδρικό αξίωμα, ο Ομπάμα εκφωνεί ομιλίες - δημόσιες και ιδιωτικές - που είναι "πιστές στις αξίες του", δηλώνει από την πλευρά του ο Κέβιν Λιούις, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, για να υπερασπιστεί το πρώην αφεντικό του. 
 
"Οι ομιλίες για τις οποίες έλαβε αμοιβή επέτρεψαν στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να συνεισφέρει δύο εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα του Σικάγου που προσφέρουν κατάρτιση και ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους χαμηλού εισοδήματος", υποστήριξε ο Λιούις. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης