Η Τουρκία «κατέβασε» τανκς στα σύνορα με το Ιράκ ενόψει του κουρδικού δημοψηφίσματος

Η Τουρκία «κατέβασε» τανκς στα σύνορα με το Ιράκ ενόψει του κουρδικού δημοψηφίσματος

«Οποιαδήποτε απειλή, εντός ή εκτός της τουρκικής επικράτειας, θα αντιμετωπίζεται άμεσα και δυναμικά», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Η Τουρκία «κατέβασε» τανκς στα σύνορα με το Ιράκ ενόψει του κουρδικού δημοψηφίσματος
Τουρκικά τανκς με ικανό αριθμό στρατιωτών και μονάδων του πυροβολικού μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα στα σύνορα με το Ιράκ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος για ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Σύμφωνα με την
Άγκυρα πρόκειται για άσκηση, ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι τουρκικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στα σύνορα με το Ιράκ μετά τις προσπάθειες αναβολής του δημοψηφίσματος, οι οποίες έπεσαν στο κενό.

Κλείσιμο
Την ανησυχία για την παρουσία των ισχυρών τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ
, ο οποίος τόνισε ότι οποιαδήποτε απειλή, εντός ή εκτός της τουρκικής επικράτειας, θα αντιμετωπίζεται άμεσα και δυναμικά.

Στο Ιράκ επικρατεί μεγάλος αναβρασμός ενόψει του κουρδικού δημοψηφίσματος, καθώς τόσο το κοινοβούλιο, όσο και το ομοσπονδιακό δικαστήριο έχουν απαγορεύσει την πραγματοποίησή του. Μία από τις επίσημες δικαιολογίες της Βαγδάτης, είναι ότι το κουρδικό θέμα ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή από τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, η οποία μαίνεται τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης