Η Βρετανία θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Europol και μετά το Brexit

Η Βρετανία θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Europol και μετά το Brexit

Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει ένα ικανό δίκτυο συνεργασιών σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα

Η Βρετανία θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Europol και μετά το Brexit
Ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, ή ένα επιπλέον μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών; Η βρετανική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να πληρώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τις υπηρεσίες της Europol και μετά το Brexit, καθώς το Νησί βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων, όπως αποδείχθηκε και με την πρόσφατη έκρηξη βόμβας στο τρένο, στην Parsons Green.

Ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε ότι η ασφάλεια των πολιτών στη Βρετανία είναι πάνω απ' όλα και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και μετά τον Μάρτιο του 2019, οπότε προγραμματίζεται η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση
.

Ο κ. Ντέιβις επιβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να καταβάλει το αντίτιμό της, εξασφαλίζοντας μία νέα συμφωνία με την ευρωπαϊκή υπηρεσία, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αποφυγή σημαντικών τρομοκρατικών ενεργειών.
Κλείσιμο

Επίσης, ο Βρετανός πολιτικός δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η διατήρηση ενός μεγάλου δικτύου συνεργασιών σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών με ευρωπαϊκά κράτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης