ΗΠΑ: Χωρίς τους σωματοφύλακές του ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Χωρίς τους σωματοφύλακές του ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Υπό τον φόβο της σύλληψης, οι φρουροί του Τούρκου προέδρου δεν τον συνόδευσαν - Κατηγορούνται από την αμερικανική δικαιοσύνη για ξυλοδαρμό διαδηλωτών

ΗΠΑ: Χωρίς τους σωματοφύλακές του ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν
χωρίς τους «γνωστούς» φρουρούς του, οι οποίοι κατηγορούνται για επίθεση κατά διαδηλωτών -σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους- και παρά τους πρόσφατους «βρυχηθμούς» του
περί σκανδαλώδους απόφασης της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον
Κλείσιμο
12 μελών της προσωπικής φρουράς του Τούρκου προέδρου που κατηγορούνται για επίθεση εναντίον διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον στη διάρκεια της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα τον Μάιο. 

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι εκ των φρουρών του Ταγίπ Ερντογάν καταζητούνται από τις αμερικανικές αρχές και εάν συλληφθούν, θα δικαστούν για τον ξυλοδαρμό αθώων διαδηλωτών, Κούρδων και Αρμενίων, που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «σκάνδαλο» την απόφαση αυτή, προσθέτοντας ότι «είναι μια σκανδαλώδης απόδειξη του πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ».
 
Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και διαμένει στο ξενοδοχείο Peninsula, στην 55η οδό στο Μανχάταν. Τον συνοδεύουν η σύζυγός του Εμινέ και πλήθος συνεργατών του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Έχει πάντως ενδιαφέρον η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου όταν υποδεχθεί τον κ. Ερντογάν στην δεξίωση που θα παραθέσει στους ξένους ηγέτες, σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους.

Πηγή: mignatiou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης