Επίθεση στο Λονδίνο: Δείτε τη βόμβα-κουβά που τραυμάτισε 22 άτομα να φλέγεται στο βαγόνι

Επίθεση στο Λονδίνο: Δείτε τη βόμβα-κουβά που τραυμάτισε 22 άτομα να φλέγεται στο βαγόνι

Αν είχε εκραγεί σωστά, θα είχε προκαλέσει «λουτρό αίματος»

Επίθεση στο Λονδίνο: Δείτε τη βόμβα-κουβά που τραυμάτισε 22 άτομα να φλέγεται στο βαγόνι
Αρκετά ερασιτεχνική ήταν, σύμφωνα με ειδικούς στα εκρηκτικά, η κατασκευή της αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας που τραυμάτισε 22 άτομα σήμερα το πρωί σε βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπόγειου.

Αυτό το γεγονός απέτρεψε και το «λουτρό αίματος» που θα είχε σήμερα στα χέρια της η Βρετανία, εάν ο μηχανισμός είχε εκραγεί σωστά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η βόμβα που ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικό δοχείο σε ισοθερμική σακούλα του σούπερ-μάρκετ σε βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπόγειου. Όπως μπορεί κανείς να δει από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το εσωτερικό του συρμού, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν λαμπιόνια ως πυροκροτητές, μια μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες επιθέσεις στη Βρετανία.

Δείτε τη βόμβα-κουβά που τραυμάτισε 22 άτομα να φλέγεται στο βαγόνι

Κλείσιμο


Η έκρηξη, που χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατικό συμβάν" από την αστυνομία, σημειώθηκε σε ώρα αιχμής (08:20 τοπική ώρα) στον σταθμό Parsons Green δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας και ενώ το βαγόνι ήταν κατάμεστο και το τρένο κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ αρνήθηκε να απαντήσει αν οι αρχές γνωρίζουν ποιός ευθύνεται για την έκρηξη ή αν ο φερόμενος δράστης επέβαινε στο τρένο και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης