Ιαπωνία: Ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ιαπωνία: Ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να στείλει ένα σαφές μήνυμα μετά από τις  επικίνδυνες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας» λέει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Ιαπωνία: Ζητά συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Aκόμη μία πρόκληση για την διεθνή κοινότητα που "ερεθίζει" ιδιαίτερα την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ είναι η νέα πολεμοχαρής κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως επισημαίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικό είναι ότι Τόκιο και Ουάσιγκτον ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα το απόγευμα για το θέμα.
 
Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, το βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί ανοιχτά τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι πρόκειται για μία κίνηση "εντελώς απαράδεκτη", η οποία είναι αντίθετη με την "ισχυρή, ενωμένη βούληση της διεθνούς κοινότητας για μια ειρηνική λύση".

"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να στείλει ένα σαφές μήνυμα μετά από τις  επικίνδυνες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας
", δήλωσε ο Σίνζο Άμπε στους δημοσιογράφους.

Το καθεστώς της Βορείου Κορέας δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο για την εκτόξευση, όπως επισημαίνει το δίκτυο CNN, όμως υπάρχει ένα σχολιασμός στο εφημερίδα "Rodong Sinmun" που δείχνει τις "προθέσεις" της Πιονγιάνγκ :"Όσο ισχυρή κι αν είναι η πίεση, σε εμάς δεν πιάνει ...".
Κλείσιμο
   
Πάντως, "η κυβέρνηση της Ιαπωνίας συμβουλεύει τους πολίτες να μένουν μακριά από οτιδήποτε μπορεί να είναι θραύσμα πυραύλου", όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ. 

Δείτε στο σχεδιάγραμμα το εύρος των πυραύλων της Βόρειας Κορέας και το πόσο κοντά είναι η Ιαπωνία
  


Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι, για δεύτερη φορά, η Βόρεια Κορέα απειλεί τον λαό της Ιαπωνίας μέσα σε λίγες εβδομάδες".

Η εκτόξευση καταγράφεται μία ημέρα αφού η Πιονγιάνγκ απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες» ρίχνοντάς την στο «σκοτάδι», μετά την υιοθέτηση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίθηκε η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας σε αντίποινα για την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης