Σκηνές θρίλερ στην Κίνα: Ποταμός που διασχίζει πόλη άρχισε να ρέει... αίμα!

Όπως ανφέρει η διαδικτυακή έκδοση της People's Daily, ο ποταμός Lianxi άρχισε να παίρνει κόκκινο χρώμα και να αναδύει μυρωδιά αίματος

Σκηνικά βγαλμένα από... θρίλερ έζησαν οι κάτοικοι μίας κινεζικής πόλης τη Δευτέρα όταν διαπίστωσαν ότι ο ποταμός που τη διασχίζει έγινε κατακόκκινος και ανέδυε μία μυρωδιά αίματος. 

Πλάνα δείχνουν το κόκκινο νερό να ρέει μέσα από έναν αγωγό και χύνεται στον ποταμό Lixanxi στην επαρχία Jiangxi της νοτιοανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με την τοπική περιβαλλοντική υπηρεσία που ερεύνησε το φαινόμενο διαπίστωσε ότι πηγή της μόλυνσης ήταν ένα σφαγείο χοίρων κοντά στον ποταμό. 

Όπως ανφέρει η διαδικτυακή έκδοση της People's Daily, ο ποταμός Lianxi άρχισε να παίρνει κόκκινο χρώμα, στο ύψος του Κολλεγίου Jiujiang, το πρωί της Τρίτης. Μαθητές του κολλεγίου δήλωσαν ότι το νερό μάλιστα ανέδυε και μία μυρωδιά αίματος.

«Το κόκκινο νερό έβγαινε από έναν σωλήνα κάτω από τη γέφυρα κοντά στο σχολείο μας», ανέφερε ένας φοιτητής. Την ίδια ώρα μία γυναίκα τόνισε ότι είδε τον ποταμό να αλλάζει χρώματα από μπλε σε μαύρο, στη συνέχεια σε κίτρινο και τέλος αυτό το κόκκινο του αίματος. 



Η περιβαλλοντική υπηρεσία πήρε δείγματα από τον ποταμό, καθώς και από τα λύμματα του σφαγείου και τα μετέφερε στα εργαστήρια για ανάλυση. 

«Υπήρξε ένα μπλοκάρισμα κοντά στον σωλήνα της αποχέτευσης του σφαγείου και αυτά χύθηκαν στον ποταμό», δήλωσε ένας από τους υπαλλήλους. Όπως εξήγησε το αίμα των γουρουνιών 

Η υπηρεσία τόνισε ότι θα αναλάβει σχετική δράση σύμφωνα με τους κανονισμούς και τους νόμους, αφότου λάβει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. 

Η βλάβη στον αγωγό έχει επισκευαστεί από τα συνεργεία συντήρησης. Πάντως οι χρήστες του διαδικτύου απόρησαν για το πόσα γουρούνια εξολοθρεύθηκαν στο σφαγείο. 

«Αν κρίνουμε από την ποσότητα του αίματος στο νερό, πόσα γουρούνια σκοτώθηκαν;» αναρωτήθηκε ένας από τους χρήστες, ενώ ένας άλλος χαρακτήρισε τρομακτικό να βλέπει κανείς τόσο αίμα να ρέει μέσα στο ποτάμι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την People's Daily ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2014.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr