Τουρκία: Ιστορικό λάθος το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ

Τουρκία: Ιστορικό λάθος το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ

«Αν δεν ματαιωθεί, θα επιφέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες», τόνισε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ

Τουρκία: Ιστορικό λάθος το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ
Την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου, το οποίο έκρινε ως παράνομο το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ και απαγόρευσε τη διεξαγωγή του, χαιρέτισε η κυβέρνηση της Τουρκίας
.

Η Άγκυρα χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» τη διεξαγωή του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου και αφορά τις ημιαυτόνομες περιοχές που διαμένουν οι Κούρδοι στο Ιράκ.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης των Κούρδων της περιοχής Μαρσούντ Μπαρτζάνι, μίλησε στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο «φυσικό δικαίωμα» των ομοεθνών του να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κράτος.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ, από την πλευρά του, είπε ότι πρόκειται για «ιστορικό λάθος» και τόνισε ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει πολιτικές, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

«Το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ πρέπει να ματαιωθεί. Αν πραγματοποιηθεί, θα επιφέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης