Μακελειό στο Ιράκ: 74 νεκροί σε διπλή τρομοκρατική επίθεση

Μακελειό στο Ιράκ: 74 νεκροί σε διπλή τρομοκρατική επίθεση

Στους 80 οι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση - Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά

Μακελειό στο Ιράκ: 74 νεκροί σε διπλή τρομοκρατική επίθεση
Την ευθύνη για το «λουτρό αίματος» που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους σήμερα στο Ιράκ ανέλαβε πριν λίγο το Ισλαμικό Κράτος, με ανακοίνωση μέσα από το πρακτορείο Amaq που ξ τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα της,

Πάνω από 74 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Νασιρίγια, στα νότια της χώρας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τραυματίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 80, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην πρώτη από τις δύο επιθέσεις, μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε ένα εστιατόριο στη πρωτεύουσα της επαρχίας Ντι Καρ και άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα τους πελάτες.

Κλείσιμο
Πάνω από 50 άτομα δέχτηκαν τις σφαίρες των τρομοκρατών. Λίγη ώρα αργότερα, δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ένας εκ των οποίων οδηγούσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά, εξαπέλυσαν πολύνεκρη επίθεση σε ένα κοντινό φυλάκιο ασφαλείας.

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και τρεις Ιρανοί, με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής. 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της αλ-Μπάθα και της Νασιρίγια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης