Δείτε το βίντεο της «πρόβας θανάτου» που ανέβασε στο YouTube o έφηβος εκτελεστής της Ουάσινγκτον

Δείτε το βίντεο της «πρόβας θανάτου» που ανέβασε στο YouTube o έφηβος εκτελεστής της Ουάσινγκτον

Πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του, σκοτώνοντας έναν μαθητή και τραυματίζοντας τρεις άλλους, είχε δημοσιεύσει ένα παράξενο βίντεο που τον έδειχνε να πυροβολεί και να σκοτώνει στα ψέματα έναν φίλο του

Δείτε το βίντεο της «πρόβας θανάτου» που ανέβασε στο YouTube o έφηβος εκτελεστής της Ουάσινγκτον
Ο 15χρονος μαθητής που άνοιξε εχθές πυρ στο σχολείο του, σκοτώνοντας τον κολλητό του που προσπάθησε να τον σταματήσει και τραυματίζοντας τρεις ακόμα μαθητές, είχε ποστάρει ένα βίντεο στο YouTube που τον έδειχνε ουσιαστικά να κάνει... πρόβα για την ολέθρια επίθεσή του, πυροβολώντας και σκοτώνοντας στα ψέματα έναν φίλο του.

Ο Caleb Sharpe μπήκε εχθές στο Γυμνάσιο Freeman High School στο Ρόκφορντ της Ουάσινγκτον, οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί τους συμμαθητές του. Ένα 15χρονο αγόρι, ο οποίος όπως έγινε γνωστό αργότερα ήταν ο καλύτερος φίλος του δράστη, προσπάθησε να τον σταματήσει στον διάδρομο του σχολείου και δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Κλείσιμο


Από τη διαδρομή θανάτου του έφηβου τραυματίστηκαν τρεις ακόμα μαθήτριες, προτού ένα μέλος του προσωπικού καταφέρει να ακινητοποιήσει τελικά τον 15χρονο, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Εικόνες με τους μαθητές να κρύβονται τρομοκρατημένοι κάτω από θρανία σε τάξεις έκαναν χτες τον γύρο του διαδικτύου, στο τελευταίο από μια μακρά σειρά περιστατικών βίας σε σχολεία.



Το φαινόμενο των επιθέσεων από μαθητές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα φαίνεται να έχει πάρει μορφή «επιδημίας» στον πλανήτη, με ανάλογα περιστατικά να κάνουν τελευταία την εμφάνισή τους και σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Στην περίπτωση πάντως του συγκεκριμένου μαθητή, φαίνεται πως υπήρχαν πολλά προειδοποιητικά σημάδια. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έδωσαν σε τοπικά ΜΜΕ συμμαθητές του αγοριού, ο Sharpe φαίνεται να σχεδίαζε εδώ και αρκετούς μήνες την επίθεσή του.

Ο έφηβος δράστης φέρεται να είχε γράψει στην αρχή της χρονιάς σε εργασία του ότι «φέτος σκόπευσε να κάνει μια μεγάλη ανοησία» η οποία θα οδηγούσε «στη σύλληψη ή τον θάνατό του».

Επίσης πόσταρε συχνά στα social media φωτογραφίες με σφαίρες ή όπλα, οι οποίες συνοδεύονταν συχνά με απειλητικά μηνύματα.




Αν και το αγόρι ήταν αρκετά μοναχικό σαν χαρακτήρες, οι συμμαθητές του τον χαρακτηρίζουν «έξυπνο και αστείο».

Αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκδίκηση λόγω bullying, ο 15χρονος είχε αρκετούς φίλους με τους οποίους απολάμβανε να παίζει βίαια videogames και να βλέπει τηλεοπτικές σειρές όπως το Breaking Bad, με το οποίο φέρεται να είχε «εμμονή».



Έναν μήνα πριν από την επίθεση, ο 15χρονος είχε ποστάρει ένα προφητικό βίντεο στο YouTube που τον έδειχνε να πυροβολεί και να σκοτώνει με ένα ψεύτικο όπλο έναν φίλο του. Μάλιστα ο έφηβος είχε προσθέσει ειδικά ηχητικά και οπτικά εφέ για να κάνει το κλιπ πιο ρεαλιστικό.

Απόσπασμα του βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης