To Instagram κατέβασε ως «τρομακτική» φωτογραφία παιδιού με δυσπλασία προσώπου

To Instagram κατέβασε ως «τρομακτική» φωτογραφία παιδιού με δυσπλασία προσώπου

Η φωτογραφία αποσύρθηκε μετά από report ενός χρήστη - Χιλιάδες τα μηνύματα συμπαράστασης στη μητέρα που εξοργίστηκε - Την επανεμφάνισε μετά από κατακραυγή

To Instagram κατέβασε ως «τρομακτική» φωτογραφία παιδιού με δυσπλασία προσώπου
Την οργή της εξέφρασε μία μητέρα κατά του Instagram στη Βρετανία, επειδή «κατέβασε» φωτογραφία του παιδιού της, έπειτα από την αναφορά που έκανε ένας χρήστης ως «τρομακτική».

Η 38χρονη Τσάρλι Μπέσγουικ «εξερράγη», όταν δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έσβησε τη φωτογραφία του 12χρονου γιου της, ο οποίος έχει δυσπλασία προσώπου. Το παιδί γεννήθηκε με το σύνδρομο Goldenhar και δεν έχει αριστερό μάτι, ρουθούνι και αυτί. 

Η Τσάρλι ανεβάζει φωτογραφίες του 12χρονου Χάρι και του δεύτερου γιου της Όλιβερ στον λογαριασμό της με το όνομα «Our altered Life» με 12.000 followers. 

Κλείσιμο
Η πιο πρόσφατη ανάρτησή της ήταν την Κυριακή και στην οποία ο μικρός Χάρι δεν φορά το προσθετικό του μάτι, όπως κάνει συνήθως. Δύο ημέρες αργότερα η φωτογραφία είχε αφαιρεθεί από το Instagram. Η 38χρονη μητέρα διαμαρτυρήθηκε με ανάρτησή της στο Twitter, η οποία κατακλύστηκε από εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης. 



Μετά την κατακραυγή των χρηστών που επικοινώνησαν με το Instagram, οι διαχειριστές την επανέφεραν. 

Η μητέρα, δασκάλα στο επάγγελμα, δήλωσε ότι παραμένει θυμωμένη γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που αφαιρείται μία φωτογραφία.

«Με εκνευρίζει το γεγονός ότι το πρόσωπο του παιδιού μου σβήνεται από την πλατφόρμα και ότι θεωρείται πως παραβιάζει ορισμένες κατευθυντήριες. Έχω 11.700 followers και μία πραγματικά αξιαγάπητη κοινότητα (ακολούθων). Στην εν λόγω φωτογραφία είχα 2,300 likes, πάνω από 200 σχόλια, και πραγματικά τέλεια σχόλια», επεσήμανε. 

Η ίδια ανέφερε ότι η σελίδα της προσελκύει και αρκετά διαδικτυκά τρολ που χαρακτηρίζουν τον μικρό Χάρι «τέρας», «εξωγήινο» και «έκτρωμα». 

Ο 12χρονος Χάρι εξαιτίας του συνδρόμου, από το οποίο πάσχει, έχει δυσλειτουργίες και στην  ομιλία, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις που θα μειώσουν την παραμόρφωση του προσώπου του.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Instagram «κατεβαίνουν» φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνό, πανηγυρισμούς για οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατία ή επιδοκιμασία του αυτοτραυματισμού. Επίσης, δεν επιτρέπει φωτογραφίες με περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για bullying με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τη φυλή, το γένος, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, αναπηρίες ή ασθένειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης