ΗΠΑ: Οκτώ ηλικιωμένοι νεκροί σε γηροκομείο που έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω της «Ίρμα»

ΗΠΑ: Οκτώ ηλικιωμένοι νεκροί σε γηροκομείο που έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω της «Ίρμα»

Το ίδρυμα είχε μετατραπεί σε «φούρνο» τα τελευταία 24ωρα λόγω έλλειψης κλιματισμού - Στους 50 οι νεκροί από το φονικό πέρασμα του τυφώνα

ΗΠΑ: Οκτώ ηλικιωμένοι νεκροί σε γηροκομείο που έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω της «Ίρμα»
Ακόμη οκτώ άτομα προστέθηκαν σήμερα στη λίστα των νεκρών μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ιρμα από την Καραϊβική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το πρωί της Τετάρτης άφησαν την τελευταία τους πνοή πέντε ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός γηροκομείου στη Φλόριντα, που είχε μείνει χωρίς ρεύμα τα τελευταία 24ωρα λόγω του τυφώνα. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το γηροκομείο στην περιοχή Χόλιγουντ Χιλς είχε μετατραπεί σε πραγματικό «φούρνο» λόγω της μη λειτουργίας των κλιματιστικών, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας ορισμένων ιδιαίτερα ευπαθών ασθενών να επιδεινωθί ραγδαία. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πέντε ασθενείς ξύπνησαν σήμερα σοβαρά άρρωστοι. Λίγη ώρα αργότερα, οι τρεις από αυτούς άφησαν την  τελευταία τους πνοή στο γηροκομείο, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε κοντινή κλινική, όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τους σώσουν.Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απεβίωσαν άλλα τρία άτομα.

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το γηροκομείο εκκενώθηκε και οι 120 ηλικιωμένοι κάτοικοί του έχουν πλέον μεταφερθεί σε πιο κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Μετά και τις σημερινές απώλειες, ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα έχει φτάσει τους 50 νεκρούς. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και 37 στην Καραϊβική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης