Ερντογάν: Δεν θέλω να μου στήνετε αγάλματα και προτομές

Ερντογάν: Δεν θέλω να μου στήνετε αγάλματα και προτομές

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν εγκρίνει τις πρωτοβουλίες κάποιων δήμων να του στήνουν αγάλματα ή προτομές

Ερντογάν: Δεν θέλω να μου στήνετε αγάλματα και προτομές
Αν και το νέο προεδρικό μέγαρο των 1.150 δωματίων στην Άγκυρα έγινε η αφορμή να κατηγορηθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για σπατάλη και μεγαλομανία από την αντιπολίτευση, σήμερα μια δήλωσή του «σουλτάνου του Βοσπόρου», μάλλον, δεν ήταν αναμενόμενη.



Με αφορμή την αφαίρεση μιας προτομής του από την επαρχία Κοτζαελί, στη βορειοδυτική Τουρκία, επειδή αυτή «δεν έμοιαζε στον πρόεδρο», ο ισχυρός άντρας της γειτονικής χώρας μιλώντας την Τετάρτη σε συνάντηση στην Άγκυρα της συμβουλευτικής επιτροπής για τους δημάρχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε ότι δεν επιθυμεί ορισμένοι δήμοι να του στήνουν αγάλματα ή προτομές.

Κλείσιμο
«Στενοχωρήθηκα πολύ όταν το άκουσα, (για την προτομή στο Κοτζαελί). Είναι αντίθετο με τις αξίες μας. Δεν θέλω να μου στήνουν αγάλματα, δεν θέλω προτομές ή τέτοια παρόμοια πράγματα. Έχουμε ζητήσει αυτά να καταργηθούν. Οι δήμοι μας δεν θα πρέπει να κάνουν πλέον τέτοια λάθη. Δεν θα πρέπει να στήνουν αγάλματα, αλλά, αντίθετα, να στήνουν μνημεία για την υπηρεσία (στην πατρίδα)», τόνισε ο Ερντογάν και υπογράμμισε πως το στήσιμο αγαλμάτων δεν συνάδει με τις αξίες του τουρκικού λαού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης