Φωτογραφίες: Στη Βόρεια Κορέα βάζουν τους τουρίστες να φυτεύουν ρύζι!

Φωτογραφίες: Στη Βόρεια Κορέα βάζουν τους τουρίστες να φυτεύουν ρύζι!

Πληρώνουν οι τουρίστες στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για να επισκεφθούν χωράφια και να φυτέψουν ρύζι που προορίζεται για τους πεινασμένους πολίτες

Φωτογραφίες: Στη Βόρεια Κορέα βάζουν τους τουρίστες να φυτεύουν ρύζι!
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου φαίνεται ότι συνδυάζει η Βόρεια Κορέα
για να αναπτύξει τον υποτυπώδη τουρισμό της και παράλληλα, να βρει «εργατικά χέρια» που θα βοηθήσουν στις καλλιέργειες. Ιστοσελίδα του καθεστώτος, που στην αγγλική γλώσσα προσπαθεί να προωθήσει τον τουρισμό στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, διαφημίζει για τους δυτικούς τουρίστες επισκέψεις έναντι αδρής πληρωμής σε αγροκτήματα στα οποία φυτεύουν ρύζι, ώστε «να βιώσουν τον τρόπο ζωής των ντόπιων».

Με τίτλο «Labour tours», η ιστοσελίδα που ανήκει στον κρατικό Οργανισμό για τον Τουρισμό στην χώρα, αναφέρει:
«Οι τουρίστες βιώνουν την ζωή των εργατών, φυτεύουν ρύζι με το χέρι, ξεχορταριάζουν και μαζεύουν φρούτα από φάρμες και οπωρώνες στη χώρα. Μέσω αυτών των επισκέψεων μπορούν να κατανοήσουν την αγροτική πολιτική και την γεωργική κουλτούρα της χώρας και να βιώσουν τις φιλόπονες και γεμάτες χαρά εργατικές δραστηριότητες των ντόπιων».

Κλείσιμο


Αν και η ιστοσελίδα δεν αναφέρει τις τιμές αυτών των επισκέψεων, σύμφωνα με αποκαλύψεις τουριστών στην βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, το κόστος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Βρετανοί τουρίστες τράβηξαν φωτογραφίες από τις επισκέψεις και την εργασία που έκαναν σε αγροκτήματα στη Βόρεια Κορέα και τις έδωσαν στην δημοσιότητα.

Πάντως, η ίδια ιστοσελίδα διαφημίζει τη Βόρεια Κορέα ως μια χώρα που μπορεί κανείς να επιδοθεί και σε σπορ, όπως είναι η αναρρίχηση, το τάε κβο ντο και το σέρφινγκ.



Εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο το Foreign Office εξέδωσε ανακοίνωση για όσους Βρετανούς θα ήθελαν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα, στην οποία αναφέρει: «Ενώ η καθημερινή ζωή στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ μπορεί να φαίνεται ήρεμη, η κατάσταση ασφάλειας στη Βόρεια Κορέα μπορεί να αλλάξει με ελάχιστη ειδοποίηση και χωρίς προειδοποίηση για πιθανές ενέργειες των βορειοκορεατικών αρχών. Αυτό θέτει σημαντικούς κινδύνους για τους Βρετανούς επισκέπτες και τους κατοίκους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης