Το Παρίσι παίρνει σήμερα το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Το Παρίσι παίρνει σήμερα το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Οι Γάλλοι γιορτάζουν με ανοιχτή συναυλία και εκδηλώσεις κοντά στον Πύργο του Άιφελ - Συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε νέες εγκαταστάσεις με τα περισσότερα χρήματα

Το Παρίσι παίρνει σήμερα το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
«Ημέρα δόξας» η σημερινή για το Παρίσι καθώς σε λίγες ώρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα δώσει από τη Λίμα του Περού το χρίσμα στην «Πόλη του φωτός» για την ανάληψη των Αγώνων του 2024. Ο μοναδικός άλλος διεκδικητής, το Λος Άντζελες, θα αναλάβει τους Αγώνες του 2028.

Η γαλλική πρωτεύουσα που χθες θύμιζε πεδίο... μάχης με 500 χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον κώδικα εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν, σήμερα πανηγυρίζει. Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος από χτες βρίσκεται στα γαλλικά νησιά που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα "Ιρμα", Αγιο Μαρτίνο και Αγιο Βαρθολομαίο- δεσμεύτηκε για την "αναγέννησή τους", σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους πολίτες που κατηγορούσαν την κυβέρνηση για αδράνεια. 

Η χθεσινή μέρα ήταν το πρώτο bras de fer του Μακρόν με τα συνδικάτα για την μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας με τους Γάλλους πολίτες να επαναστατούν για την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". 

Κλείσιμο
Ένα 24ωρο μετά τον "ξεσηκωμό" των Γάλλων, το Παρίσι βάζει τα γιορτινά του προγραμματίζοντας ανοιχτή συναυλία και εκδηλώσεις κοντά στον Πύργο του Άιφελ. 
Αυτές όμως που δεν μπορούν να κρύψουν το χαμόγελό τους είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες που διεκδικούν ένα κομμάτι από την "πίτα" των 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να δαπανήσει η πόλη για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. 

Για τον Martin Bouyges, διευθύνοντα σύμβουλο της "Bouyges", της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής στη χώρα και σπόνσορα της υποψηφιότητας του Παρισιού: "Οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές και να αναπτυχθούν καινούργιες".

Όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε νέες εγκαταστάσεις με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από ιδιωτικές χορηγίες και τις πωλήσεις εισιτηρίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποφέρουν μέχρι 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσουν 247 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης