Παρίσι: Άγριες συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές κατά του Μακρόν

Παρίσι: Άγριες συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές κατά του Μακρόν

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην πλατεία της Βαστίλης - Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και γκλομπ

Παρίσι: Άγριες συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές κατά του Μακρόν
Σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις, ζημιές σε δημόσια περιουσία και χημικά ξέσπασαν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, με αφορμή τις μεγάλες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι συγκρούσεις και τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, στην πλατεία Βαστίλης. Μία μερίδα των συγκεντρωμένων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και άρχισε να προκαλεί ζημιές σε δημόσια περιουσία. Η παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε νέα ένταση, καθώς οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και γκλομπ.


Κλείσιμο





Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου στη Γαλλία, πάνω από 100.000 πολίτες συμμετείχαν στην πρώτη ημέρα των κινητοποίησεων εναντίον του εργατικού νομοσχεδίου που επιχειρεί να περάσει ο Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο, όπως ο ίδιος δηλώνει, της αναδιάρθρωσης της γαλλικής οικονομίας. 

Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου, στους οποίους αντιτίθενται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, αφορούν τη διευκόλυνση και απλοποίηση των απολύσεων και την -επί της ουσίας- κατάργησης της γενικής συλλογικής σύμβασης, καθώς η εκάστοτε εταιρεία θα έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται τον μισθό απευθείας με τον εργαζόμενο.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Λιόν και τη Νις, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης