Το YouTube έκλεισε δύο κανάλια προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας

Το YouTube έκλεισε δύο κανάλια προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας

Το Stimmekoreas είναι το πιο δημοφιλές κανάλι του YouTube στη Βόρεια Κορέα με περισσότερους από 20.000 χρήστες και το Uriminzokkiri έχει πάνω από 18.000 χρήστες

Το YouTube έκλεισε δύο κανάλια προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας
Το YouTube αποφάσισε να κλείσει την Παρασκευή τα δύο κανάλια προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας, το Stimmekoreas με περισσότερους από 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες και το Uriminzokkiri, με πάνω από 18.000 εγγεγραμμένους χρήστες, λόγω παραβίασης των κανόνων του. 

Τα κανάλια συχνά αναρτούσαν βίντεο από τις ειδήσεις στην κρατική τηλεόραση του καθεστώτος και προσέλκυαν εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο. Ο ειδικός αναλυτής Jeffrey Lewis κάλεσε το YouTube να αναθεωρήσει την απόφασή του καθώς αυτά τα κανάλια παρείχαν σημαντικές πληροφορίες μέσω των βίντεο για την εκτόξευση πυραύλων αλλά και για την κατανόηση των πυρηνικών δυνατοτήτων στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Βόρεια Κορέα είναι μία χώρα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που μπορεί να φθάσουν μέχρι τις ΗΠΑ. Είναι πραγματικά σημαντικό να τους κατανοήσουμε ακόμα και αν δεν μας αρέσουν. Αυτό αρχίζει με την ανάλυση της προπαγάνδας τους. Ακόμα και αν μεροληπτεί (στα βίντεο), μπορούμε να μάθουμε πολλά για μία χώρα από τα ψέμματα που λέει
Κλείσιμο
», δήλωσε ο Lewis.



Το Stimmekoreas πιστεύεται πως λειτουργεί από υποστηρικτή του καθεστώτος που ζει εκτός της Βόρειας Κορέας και ανεβάζει βίντεο υψηλής ανάλυσης του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων (Korean Central News Agency) σε πολλές γλώσσες. Αντίθετα, το Uriminzokkiri συνδέεται άμεσα με την κρατική προπαγάνδα και το περιεχόμενο του απευθύνεται στους Βορειοκορεάτες που ζουν στο εξωτερικό.

Ο Lewis, που είναι επικεφαλής στο τμήμα έρευνας για την Ανατολική Ασία στο κολέγιο του Μίντλμπερι στις ΗΠΑ, τόνισε πως ακόμα και τα βίντεο που παρουσιάζουν τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να επιθεωρεί εργοστάσια που κατασκευάζουν μηχανήματα στη μέση του πουθενά, παρέχουν μια σημαντική εικόνα της προόδου που επιτελεί το καθεστώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης