Τυφώνες Ίρμα - Χάρβεϊ: Το κόστος τους υπολογίζεται σε 290 δισ. δολάρια

Τυφώνες Ίρμα - Χάρβεϊ: Το κόστος τους υπολογίζεται σε 290 δισ. δολάρια

Ο τυφώνας Χάρβεϊ θα είναι η ακριβότερη μετεωρολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, με κόστος 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τυφώνες Ίρμα - Χάρβεϊ: Το κόστος τους υπολογίζεται σε 290 δισ. δολάρια
Τα πιο δαπανηρά καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών: Οι τυφώνες Ίρμα και Χάρβεϊ θα επιβαρύνουν το ταμείο των ΗΠΑ με το ποσό των 290 δισεκατομμυρίων δολαρίων (240 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με προβλέψεις της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας «Accuweather».

Οι προβλέψεις μας τους καθιστούν τους πιο δαπανηρούς τυφώνες όλων των εποχών, σύμφωνα με τον CEO και ιδρυτή της Accuweather, Τζόελ Μάγερς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο τυφώνας Χάρβεϊ θα είναι η ακριβότερη μετεωρολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, με κόστος 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων -ήτοι 1,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ- πρόσθεσε ο Τζόελ Μάγερς. Η εταιρεία «Accuweather» δημοσίευσε μια λίστα για τις συνέπειες αυτού του κόστους: διακοπή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας για τις εβδομάδες ή μήνες που έρχονται, καταστροφή των υποδομών που θα επιβραδύνουν τις μεταφορές, αγροτικές απώλειες στο βαμβάκι,αύξηση της τιμής της βενζίνης, του αργού πετρελαίου και της κηροζίνης, ζημιές στα αυτοκίνητα, στα σπίτια κ.α.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης