Με παρέλαση... πυρηνικών επιστημόνων γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τις πρόσφατες επιτυχίες του

Με παρέλαση... πυρηνικών επιστημόνων γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τις πρόσφατες επιτυχίες του

Στην τεράστια συγκέντρωση, όπου παρευρέθησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, αξιωματούχοι του βορειοκορεάτικου στρατού ορκίστηκαν να «βάλουν τέλος στις ΗΠΑ»

Με παρέλαση... πυρηνικών επιστημόνων γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τις πρόσφατες επιτυχίες του
Μια τεράστια «φιέστα» που περιλάμβανε μάλιστα και παρέλαση των πυρηνικών επιστημόνων γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τις πρόσφατες επιτυχίες του στον τομέα του εξοπλισμού.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε στην έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
βρίσκονταν στο επίκεντρο των εορτασμών, αφού ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας τους επεφύλασσε τιμές ηρώων.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για να υποδεχτούν τα λεωφορεία που μετέφεραν τις ομάδες των ερευνητών οι οποίοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την κατασκευή της φερόμενης ως βόμβας υδρογόνου, που εκτοξεύτηκε την περασμένη Κυριακή.
Κλείσιμο

Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα πυροτεχνήματα αλλά ούτε και οι... απειλές πυρηνικού πολέμου.


Αξιωματούχοι του στρατού που εκφώνησαν ομιλίες στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Κιμ Ιλ Σουνγκ ορκίστηκαν ότι η η Βόρεια Κορέα θα «βάλει τέλος» στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η «φιέστα» ξεκίνησε με την παρέλαση των επιστημόνων, τους οποίους χιλιάδες πολίτες επευφήμησαν κουνώντας ξέφρενα πον-πον. Αρκετοί από αυτούς κρατούσαν πανό με μηνύματα λατρείας προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως π.χ. «Τιμάμε με όλη μας την καρδιά τον σύντροφο Κιμ γιονγκ Ουν, τον Ανώτατο Ηγέτη που πέτυχε το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του λαού μας» και «Κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στην πορεία μας προς το μέλλον».

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η ομιλία ενός από τους πιο υψηλόβαθμους στρατηγούς του Κιμ, ο οποίος διεμήνυσε ότι ο βορειοκορεάτικος στρατός «θα βάλει τέλος στο πεπρωμένο των αμερικανών ιμπεριαλιστών γκάνγκστερ με ανελέητα χτυπήματα, εάν εκείνοι και οι ορδές των προδοτών που τους στηρίζουν ξεκινήσουν πόλεμο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης