Θρίλερ στη Δανία: Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε γιατί μου έφυγε η καταπακτή από τα χέρια

Θρίλερ στη Δανία: Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε γιατί μου έφυγε η καταπακτή από τα χέρια

Την εκδοχή αυτή παρουσίασε στο δικαστήριο ο Πίτερ Μάντσεν - Δεν έδωσε απαντήσεις γιατί η σορός της ήταν τεμαχισμένη - Υποστήριξε ότι την έριξε στο νερό γιατί δεν ήθελε ένα πτώμα στο υποβρύχιό του

Θρίλερ στη Δανία: Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε γιατί μου έφυγε η καταπακτή από τα χέρια
Την εκδοχή του Πίτερ Μάντσεν για τον φόνο της 30χρονης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ άκουσε δικαστήριο στη Δανία για την υπόθεση θρίλερ που έχει συγκλονίσει την υφήλιο.

Ο 46χρονος πολυεκατομμυριούχος εφευρέτης υποστήριξε ενώπιον των δικαστών την εκδοχή του ατυχήματος λέγοντας ότι όλα συνέβησαν όταν του έφυγε από τα χέρια η καταπακτή με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα την Κιμ στο κεφάλι.

Όπως είπε ο Μάντσεν, «είχα βγει από το υποβρύχιο και κρατούσα την βάρους 70 κιλών καταπακτή αλλά έχασα την ισορροπία μου και μου έφυγε από τα χέρια με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο κεφάλι». Σύμφωνα με την εκδοχή του στη συνέχεια άκουσε έναν γδούπο καθώς η δημοσιογράφος έπεφτε στο πάτωμα του υποβρυχίου του.

Κλείσιμο

Η τελευταία φωτογραφία της Σουηδής δημοσιογράφου πάνω στο υποβρύχιο



«Ήταν ένα τρομακτικό δυστύχημα, μια καταστροφή, κανείς γιατρός δεν θα μπορούσε να τη σώσει» απάντησε ο Μάντσεν στο γιατί δεν κάλεσε τις αρχές. «Η Κιμ ήταν βαρύτατα τραυματισμένη. Υπήρχε μια λίμνη αίματος εκεί που προσγειώθηκε, άγγιξα το λαιμό της αλλά δεν βρήκα σφυγμό» συμπλήρωσε.

Ωστόσο ο Δανός πολυεκατομμυριούχος δεν έδωσε καμία απάντηση στο γιατί η σορός της Βαλ βρέθηκε ακρωτηριασμένη. «Εγώ όταν την έριξα στο νερό ήταν ένα κομμάτι» απάντησε ψυχρά. Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή υποστήριξε ότι ήταν σε σοκ και ότι αυτό ήταν το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει τη δεδομένη στιγμή. «Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου. Της έδεσα ένα σκοινί στα πόδια και την τράβηξα έξω» περιέγραψε τις σκηνές που ακολούθησαν αποφεύγοντας και πάλι να εξηγήσει γιατί το κορμί της δημοσιογράφου έφερε αρκετές μαχαιριές.

Ερωτηθείς γιατί επιχείρησε να βυθίσει το υποβρύχιο στο οποίο συνέβη το ατύχημα ο Μάντσεν είπε ότι «το αποφάσισα γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω να κάνω τη ζωή που έκανα και έκρινα ότι το τέλος που άρμοζε στον Πίτερ Μάντσεν ήταν μέσα στο Ναυτίλο (σ.σ. το όνομα του υποβρυχίου μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η δημοσιογράφος)».


 
Στο έρωτημα του εισαγγελέα για το γεγονός ότι έλειπε το εσώρουχο της Βαλ ο Μάντσεν απάντησε ότι πρέπει να έφυγε την ώρα που την έσερνε.

Πάντως στο δικαστήριο έγιναν αναφορές για το ερωτικό παρελθόν του Δανού πολυεκατομμυριούχο και ειδικά για όσα λέγονται για το πάθος του σχετικά με την πορνογραφία που περιλαμβάνει βια και το σαδομαζοχιστικό σεξ καθώς και για τους ισχυρισμούς ότι είχε κάνει σεξ με πολλές γυναίκες μέσα στο υποβρύχιο.

Μετά από όσα ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, τον εισαγγελέα και τους δικηγόρους του Μάντσεν, το δικαστηριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε κατηγορία φόνου α΄ βαθμού με τον Δανό να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έφεση ζητώντας, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ψυχιατρική εξέταση.


Η Κιμ Βαλ με τις «κολλητές» φίλες της Μάνσι και Σάνταθ, οι οποίες μόλις έμαθαν την εξαφάνισή της πήραν το πρώτο αεροπλάνο και πήγαν στο πατρικό της για να συμπαρασταθούν στους γονείς της







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης