«Αναβαθμίστηκε» σε κατηγορία 5 ο τυφώνας Ίρμα που αναμένεται στη Φλόριντα

«Αναβαθμίστηκε» σε κατηγορία 5 ο τυφώνας Ίρμα που αναμένεται στη Φλόριντα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες - Αναμένεται πολύ βροχή, θυελλώδεις άνεμοι και κύματα ύψους επτά μέτρων - Ουρές σε βενζινάδικα, άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Αναβαθμίστηκε» σε κατηγορία 5 ο τυφώνας Ίρμα που αναμένεται στη Φλόριντα
Στο «κόκκινο» οι αρχές στην Καραϊβική και την Φλόριντα ενόψει της άφιξης του ισχυρού τυφώνα «Ίρμα», που έχει πλέον αναβαθμιστεί σε κατηγορία 5 και αναμένεται να χτυπήσει τις περιοχές αυτές τις επόμενες ώρες.

Ο τυφώνας «Ίρμα» θα συνοδεύεται από ανέμους που θα ταξιδεύουν με ταχύτητα πάνω από 230 χιλιόμετρα την ώρα. Σε πρώτη φάση θα περάσει από τουλάχιστον 12 μικρά νησιά, αρχίζοντας από τις Μικρές Αντίλλες και το Πουέρτο Ρίκο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επίσης οι πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια, μετά και το καταστροφικό πέρασμα που προκάλεσε στο Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ, με τουλάχιστον 60 νεκρούς και ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κλείσιμο
Οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έχουν δώσει εντολή για ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θυμίζοντας εμπόλεμες περιόδους...

Από την «επέλαση» του τυφώνα «Ίρμα», μπορεί να πέσουν έως και 25 εκατοστά νερού, να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες και να σηκωθούν κύματα, ύψους μέχρι και επτά μέτρων.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο επόμενος σταθμός του τυφώνα «Ίρμα» θα περάσει από το βόρειο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αϊτής.

Στη Φλόριντα, με πρωτοβουλία του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ, οι αρχές και στις 67 κομητείες της Πολιτείας βρίσκονται επί ποδός καθώς μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει νότια τμήματά της μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο "CBS".

Ο τυφώνας εμφανίστηκε στα ανατολικά του Ατλαντικού Ωκεανού και κινείται προς τη δύση. Ενισχύθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και ο Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης