Ανατριχιαστικό «ψυχροπολεμικό» βίντεο: Παιδιά-πειραματόζωα σε θάλαμο αερίων!

Ανατριχιαστικό «ψυχροπολεμικό» βίντεο: Παιδιά-πειραματόζωα σε θάλαμο αερίων!

Τα παιδιά παραμένουν στο δωμάτιο για δέκα λεπτά, προτού τα βγάλουν από αυτό - Ο αφηγητής επισημαίνει ότι «υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμένεται σε μία βιολογική επίθεση»

Ανατριχιαστικό «ψυχροπολεμικό» βίντεο: Παιδιά-πειραματόζωα σε θάλαμο αερίων!
Ένα ανατριχιαστικό βίντεο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δείχνει δοκιμές με θανατηφόρους μικροοργανισμούς που γίνονται σε αντιασφυξιογόνες μάσκες που φορούν μικροί μαθητές! 

Το βίντεο που καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 1960 δείχνει μία σχολική αίθουσα γεμάτη παιδιά που δεν είναι μεγαλύτερα των 10 ετών και τα οποία παρακολουθούν μία διάλεξη ενός επισκέπτη σχετικά με συμβουλές για τις συσκευές προστασίας από τους βιολογικούς κινδύνους.

Οι μαθητές, που είναι παιδιά στρατιωτών, οδηγούνται στη συνέχεια σε ένα δωμάτιο, όπου φορούν μάσκες και γίνεται η δοκιμή για την αποτελεσματικότητά της με τη χρήση θανατηφόρου κοκτέιλ μικροβίων. 

Τα παιδιά παραμένουν στο δωμάτιο για 10 λεπτά, προτού τα βγάλουν από αυτό, και τον αφηγητή να επισημαίνει ότι «υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται σε μία βιολογική επίθεση». Το εσωτερικό από τις μάσκες εξετάστηκε στη συνέχεια για σημάδια διαρροής. 

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, με αυτό του βιολογικού πολέμου να εξετάζεται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. 
Κλείσιμο

Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πιθανό ότι μία επίθεση θα έπαιρνε τη μορφή ενός θανατηφόρο αερομεταφορούμενου παθογόνου παράγοντα που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα, προκαλώντας ασύλληπτες βλάβες σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ήθελε να προετοιμάσει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σχεδίασε έξι μεγέθη από τέτοιες μάσχες,  θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει αν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα είναι να τις δοκιμάσουν σε παιδιά. 

Πρν μπουν στον θάλαμο αερίων μετρήθηκε η περίμετρος του κεφαλιού κάθε παιδιού, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέγεθος. Οι μάσκες είχαν ψεκαστεί με έλαιο μπανάνας ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει διαρροή. Εάν το χημικό δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό με την όσφρηση από τα παιδιά, τότε οι μάσκες είχαν «κουμπώσει» καλά. 

Το ευτυχές ήταν ότι δεν παρέστη ανάγκη για τέτοιες μάσκες στην αμερικανική ενδοχώρα, αν και οι επιστήμονες πίστευαν ότι αν οι ΗΠΑ έπεφταν θύμα βιολογικής επίθεσης οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ασφαλείς. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης