Γερμανία: Αξιολόγηση και για τους οίκους ανοχής

Γερμανία: Αξιολόγηση και για τους οίκους ανοχής

Στη χώρα της Μέρκελ οι οίκοι ανοχής περνούν από αξιολόγηση τριών σταδίων - Τα... τεχνικά κλιμάκια που μεταβαίνουν στα γερμανικά πορνεία μπορεί να χορηγήσουν ένα, δύο έως και πέντε «αστέρια»

Γερμανία: Αξιολόγηση και για τους οίκους ανοχής
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι οίκοι ανοχής στη Γερμανία μπορούν να κερδίσουν επάξια σφραγίδα πιστοποίησης από την αρμόδια ένωση «BSD». 

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Σεξουαλικών Υπηρεσιών (BSD) που συστάθηκε πρόσφατα στην ατμομηχανή της ευρωζώνης, έχει στόχο να βοηθήσει τις ιερόδουλες και τους πελάτες να ανεβάσουν το επίπεδο υπηρεσιών στους οίκους ανοχής. Σε δηλώσεις της στην γερμανική έκδοση του πρακτορείου «Sputnik», η επικεφαλής της υπηρεσίας εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της:  

«Υπάρχει σφραγίδα πιστοποίησης σε πολλούς τομείς» επισημαίνει η Στεφανί Κλέε και προσθέτει:

Κλείσιμο
«Τα πορνεία αξιολογούνται πλέον με βάση τις συνθήκες εργασίες των ιερόδουλων όπως και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Οι επιθεωρητές των οίκων ανοχής αξιολογούν από κοντά τις υπηρεσίες τους.Διανέμουν ερωτηματολόγια στις εργαζόμενες και τους πελάτες ενώ λαμβάνονται υπόψη και άλλες παροχές, όπως δωρεάν φαγητό στις ιερόδουλες, χώρους εκγύμνασης του προσωπικού αλλά και διάφορες εκδηλώσεις. Οι οίκοι ανοχής με αυτές τις παροχές λαμβάνουν πιο πολλά "αστέρια"».
 
Για να λάβουν τη σφραγίδα πιστοποίησης, οι οίκοι ανοχής υποβάλλονται σε αξιολόγηση τριών σταδίων.

Οι επιθεωρητές λαμβάνουν υπόψη και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των πορνείων:από τα ντουλάπια έως την ύπαρξη συναγερμού σε κάθε δωμάτιο. Οι οίκοι ανοχής θα πρέπει επίσης να δεσμεύονται ότι  καταπολεμούν βία, τον εξαναγκασμό και το έγκλημα στο εσωτερικό της βιομηχανίας.

Τα... κλιμάκια που μεταβαίνουν στα πορνεία καλούνται να διαπιστώσουν ότι οι ιερόδουλες εργάζονται οικειοθελώς κι ότι είναι ελεύθερες να αποφασίσουν ποιους πελάτες θέλουν και ποιες είναι οι υπηρεσίες τους.

Στόχος της BSD, όπως επισημαίνει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της, είναι να βελτιώσει την ποιότητα και τη διαφάνεια στον κλάδο. Η πρόεδρος της υπηρεσίας,Στεφανί Κλέε, επισημαίνει:

«Αυτή η σφραγίδα πιστοποίησης έχει πολλά πλεονεκτήματα.Πρώτον έχουμε μία λίστα με τα πορνεία, τα οποία μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε και να τους δώσουμε ένα κίνητρο για βελτίωση».

Δείτε βίντεο: Γερμανία: Οίκοι ανοχής... πέντε αστέρων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης